Türkiye'nin geleceğini etkileyecek toplantı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin ilk toplantısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından ilk toplantısını bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, saat 14.50'de başladı.

Yeni sistemin ilk toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Ağustos'ta açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan savunma sanayisine ilişkin 45 projenin ele alınması bekleniyor.

Toplantıda, ABD Senatosu'nun F-35 kararına ilişkin değerlendirmelerin de yapılması öngörülüyor.

ORGENERAL GÜLER İLK KEZ KATILIYOR
Yeni yapısıyla Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanının başkanlığında, Cumhurbaşkanı'nın görevlendireceği Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İçişleri ve Milli Savunma Bakanları, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Sanayii Başkanı'ndan oluşuyor.

Son olarak mart ayında yapılan toplantıya Başbakanlık Müsteşarı olarak katılan Fuat Oktay bu toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Genelkurmay Başkanı olarak katılan Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı, Savunma Sanayii Müsteşarı olarak katılan İsmail Demir de Savunma Sanayii Başkanı olarak yer alıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de ilk kez Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısına katılıyor.

Erdoğan başkanlığında, Mart ayında 4,8 milyar dolar bedeli olan 29 projenin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayisini geliştirme, güçlendirme ve destekleme amaçlı çeşitli yatırım ve iyileştirme faaliyetleri de gözden geçirilmişti.

Türkiye'nin geleceğini etkileyecek toplantı! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan savunma sanayi icra komitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.