Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu: İlk 5'te 2 kadın birden!

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, 2021 yılına dair dünyanın en zengin isimleri listesini yayımladı. Dergi ayrıca Türkiye'nin de en zengin 10 iş adamının isimlerini açıkladı. İşte Türkiye'deki milyarderler...

Forbes dergisinin 2021 yılı verilerine göre, dünyanın en zengin ismi 177 milyar dolar net servetiyle Amazon'un kurucusu Jess Bezos olurken, Türkiye'de ise 6.3 milyar dolar servetiyle Murat Ülker listenin başını çekiyor. 

MURAT ÜLKER BİRİNCİLİĞİ KAPTIRMADI

Listenin Türkiye bölümünde en zengin iş adamı 6.3 milyar dolarlık birinci olan Murat Ülker,  geçen yıl Erman Ilıcak'tan geri aldığı birinciliği bu yıl da sürdürdü. Sanayici iş adamı Murat Ülker, 2020 yılındaki servetini yüzde 46,5 artırarak dünya listelerinde ise 421. sırada yer aldı. 

İLK 5'TE 2 KADIN İSİM BİRDEN

2019 yılında Türkiye'deki en zengin iş adamı olan Erman Ilıcak ise geçen seneye oranla, servetine 1.200 milyar dolar kazandırarak ikinci sırada yerini aldı. Ferit Şahenk da 3 milyar dolar net servetiyle üçüncü sırada yer alırken, bu ismi sırasıyla 2.8 milyar dolar servetiyle Filiz Şahenk, 2.3 milyar dolar servetiyle Semahat Sevim Arsel izledi.

Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu: İlk 5'te 2 kadın birden!

AMAZON'UN KURUCU DÜNYANIN EN ZENGİNİ

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 177 milyar dolar net servetiyle dünyanın en zengini olurken, SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk 151 milyar dolar ile ikinci sırada yer aldı.

 

Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu: İlk 5'te 2 kadın birden! ile ilgili etiketler Forbes Murat Ülker en zengin türk listesi Erman Ilıcak ferit faik Şahenk filiz şahenk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.