Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu...

Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk eğitimi ve öğretimindeki standartları belirlemek amacıyla başlattığı "ölçme-değerlendirme" çalışmaları sonuçlandı. Dekanlığını Prof. Dr. Adem Sözüer'in yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi yapılan değerlendirmede birinci sırayı aldı.

Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk eğitimi ve öğretimindeki standartları belirlemek amacıyla başlattığı "ölçme-değerlendirme" çalışmaları sonuçlandı.

Türkiye'deki hukuk fakültelerinin dekanlarının katılımıyla yaklaşık 3 yıldır yürütülen çalışmaya, 73 hukuk fakültesinden 54'ü katıldı. Çalışma sonucunda hazırlanan listede ilk sıraları devlet üniversiteleri aldı.

ÇALIŞMALARA 2014 YILINDA BAŞLANDI

"Ölçme-değerlendirme" çalışmalarına 2014 yılında başlayan Türkiye Barolar Birliği, 37 hukuk fakültesi dekanının katılımıyla kurduğu komisyonda, bir hukuk fakültesinin hangi asgari standartları taşıması gerektiğine dair ölçütleri belirledi. Çalışmaya YÖK Başkanlığı ile son şekli verildi. Akademik kadro, kütüphane olanakları, eğitim-öğretim faaliyetleri gibi kriterlerin yer aldığı değerlendirme formu Türkiye'de aktif olarak eğitim veren tüm hukuk fakültelerine gönderildi. Verilen cevaplar doğrultusunda en iyiler listesi hazırlandı.

İLK SIRADA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAR

Yapılan değerlendirmelerin sonucuna göre Türkiye'nin en iyisi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi seçildi. Dekanlığını Türkiye'nin en iyi hukukçuları arasında gösterilen Prof. Dr. Adem Sözüer'in yaptığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, rakiplerini akademik kadro, kütüphane olanakları gibi bir çok kriterin baz alındığı değerlendirmede geride bıraktı.

Çalışma sonuçlarına göre Türkiye'nin en iyi 10 hukuk fakültesi sıralaması ise şöyle:

1.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi

2. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

3. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

4. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi

5. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

6. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi

7. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi

8. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi

9. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi

10. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Türkiye'nin en iyi hukuk fakülteleri belli oldu... ile ilgili etiketler İstanbul Üniversitesi türkiye'nin en iyi hukuk fakültesi adem sözüer
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.