Türkiye'nin en büyük beşinci gölünde korkutan manzara! Kıyıdan 200 metre çekildi

Türkiye'nin en büyük göllerinden biri olan İznik Gölü'nde kuraklık nedeniyle ortaya tedirgin eden görüntüler çıktı. Suyun kıyıdan 200 metre çekilmesi nedeniyle balıkçı tekneleri karaya otururken gölde yaşayan ördekler susuzlukla mücadele ediyor.

Türkiye’nin beşinci büyük gölü olan İznik Gölü’ndeki kuraklık hat safhaya ulaştı. Kıyıdan 200 metre çekilen gölde yaşayan ördeklerin görüntüsü ise tedirginliği iki kat arttırdı.

Türkiye'nin en büyük beşinci gölünde korkutan manzara! Kıyıdan 200 metre çekildi

İznik Gölü su çekilmesinden dolayı her geçen gün kötüye gidiyor. İlçenin en büyük iskelesi su çekilmesinden dolayı endişe veren bir görüntü oluşturdu. Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise beşinci büyük doğal gölü olan İznik Gölü, 80 metre ile derinliği en fazla olan tektonik bir tatlı su gölü olarak kayıtlarda yerini alıyor.

Türkiye'nin en büyük beşinci gölünde korkutan manzara! Kıyıdan 200 metre çekildi - Resim : 2

Fakat son zamanlarda kuraklık ve tarımsal alanlarda kullanılan su yüzünden İznik Gölü kıyıdan 200 metre çekildi. İznik’e bağlı Çakırca Mahallesi'nde büyük iskele su çekilmesinden dolayı endişe veren bir görüntü oluşturdu. Kayıklar karaya otururken gölde yaşayan ördeklerin susuzlukla mücadelesi kameralara yansıdı.

Türkiye'nin en büyük beşinci gölünde korkutan manzara! Kıyıdan 200 metre çekildi - Resim : 3

Göl kıyısında işletmesi bulunan Aysel Güleç, “Bir önceki yıl daha kötüydü düzelir sandık ama şimdi resmen bir felaket. Görüyorsunuz kayıklar, ördekler karada çok üzülüyoruz. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz” dedi.

Türkiye'nin en büyük beşinci gölünde korkutan manzara! Kıyıdan 200 metre çekildi - Resim : 4

Türkiye'nin en büyük beşinci gölünde korkutan manzara! Kıyıdan 200 metre çekildi ile ilgili etiketler Marmara Su iznik gölü kuraklık kıyı balıkçı teknesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.