Türkiye'nin Bangladeş uçağı kalktı! Emine Erdoğan ve Bakan Kaya da o uçakta...

Türkiye'nin Arakan'daki zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınan Müslüman vatandaşlar için insani yardım hamlesi başladı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile Bakanı Sayan Kaya'nın bulunduğu heyet yola çıktı. 

Emine Erdoğan başkanlığında 38 kişilik heyet Ankara'dan uçakla ayrıldı. 8 saat sürmesi planlanan uçuşun ardından Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların barındığı kamplar ziyaret edilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, resmi Twitter hesabı üzerinden ilk mesajı yayınladı. Bakan Sayan Kaya, "Sn.Emine Erdoğan Hanımefendiye refakaten,Arakanlı Müslümanları ziyaret etmek ve yardımlarımızı ulaştırmak üzere Bangladeş'e hareket ediyoruz" dedi.

Emine Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı refakat ediyor.

Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları kampları ziyaret edecek olan Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi alacak, Türkiye'nin oluşturacağı insani yardım köprüsü için ön hazırlıkları tamamlayacak.

Kampları ziyaret edecek olan heyette, TİKA Başkanı Serdar Çam, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve KADEM Başkanı Sare Aydın da yer alacak.

Emine Erdoğan, Bangladeş'teki temaslarını tamamladıktan sonra, oradan Kazakistan'a geçecek.

Türkiye'nin Bangladeş uçağı kalktı! Emine Erdoğan ve Bakan Kaya da o uçakta... ile ilgili etiketler Emine Erdoğan Bangladeş arakan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.