Türkiye’nin Afrika imajı zirvede! Avrupa kadar kaliteli Çin’den daha ucuz

Toplam 6.500 megavatlık kurulu enerji gücüyle 6 Akkuyu nükleer santrali eden Karpowership, Afrika’da yaptığı çalışmalarla Türkiye imajına katkı veriyor. Karadeniz Holding çatısı altındaki şirket, Afrika’nın birçok ülkesinde elektrik ihtiyacını karşılıyor. Öyle ki, Çad’ın tüm elektrik ihtiyacı tamamen Karadeniz Holding’e ait Karpowership gemileriyle karşılanıyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Toplam 6.500 megavatlık kurulu enerji gücüyle 6 Akkuyu nükleer santrali eden Karpowership, Afrika’da yaptığı çalışmalarla Türkiye imajına katkı veriyor. Karadeniz Holding çatısı altındaki şirket, Afrika’nın birçok ülkesinde elektrik ihtiyacını karşılıyor. Öyle ki, Çad’ın tüm elektrik ihtiyacı tamamen Karadeniz Holding’e ait Karpowership gemileriyle karşılanıyor. Değerleri, 200 milyon ila 800 milyon dolar arasında değişen 40 gemiye sahip şirket, geçen yıl Avrupa doğalgaz krizi döneminde özel teklifler almıştı. Bütün bu operasyonların başında olan Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Harezi Yılmaz, Afrika’da yaptıkları çalışmaları ve Türkiye’nin imajını SuperHaber’e anlattı.

Afrika’da Çad’dan Sierra Leone’ye, Güney Afrika’dan, Senegal, Gambiya, Gine Biseu, Amerika kıtasında Dominik Cumhuriyeti ve Brezilya’ya kadar 20’den fazla ülkeye elektrik veren şirketin Afrika’da önemli sosyal sorumluluk projeleri de yaptığını söyleyen Zeynep Harezi Yılmaz, “Biz bir teknoloji şirketiyiz. Politik bir şirket değiliz. O yüzden bizim gittiğimiz ülkelerde cumhurbaşkanları, enerji bakanları değişse de hepsi yüzer enerji santrali Powership projesinin kendi ülkeleri için en ekonomik, çevreci ve güvenilir bir çözüm olduğunu kabul ediyor. O yüzden bizim kontratlarımız genelde 2-3 sene ile başlasa bile 10 seneye uzuyor” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Zeynep Harezi Yılmaz, Türk şirketleri ve devletin çalışmaları sayesinde, Afrika’da Türkiye ile ilgili çok olumlu bir görüşün olduğunu belirterek, “Bize söylenen, ‘Avrupa kalitesini, Çin fiyatlarıyla sizden alıyoruz’ oluyor. Ve bu bizi çok gururlandırıyor. Çünkü nereye gitsek Türk müteahhitlerinin yaptığı futbol stadyumu, başkanlık sarayı, Türklerin işlettiği liman gibi eserleri görüyoruz. Zaten Afrika’da hangi otele giderseniz gidin her lobide Türkçe konuşuluyor. Bu da bizi çok gururlandırıyor” dedi.

BÜYÜKELÇİLER TÜRKİYE’Yİ ÇOK İYİ TEMSİL EDİYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçilerinin de çok yoğun çalıştığını söyleyen Yılmaz, “Büyükelçilerin hepsi çok eğitimli, saygın ve saygılı olduğu için onlar da Türkiye’yi çok güzel şekilde temsil ediyorlar” diye konuştu.

Türkiye’nin Afrika imajı zirvede! Avrupa kadar kaliteli Çin’den daha ucuz ile ilgili etiketler ekonomi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.