Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı! KAAN dünya basınında: Büyük bir güç gösterisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen törenle Milli Muharip Uçağın adının KAAN olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu. Tören için 'büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.

Kızılelma ve Hürjet gibi dev projelerin ardından KAAN adı verilen 5'inci nesil savaş uçağı dün gerçekleştirilen törenle tanıtıldı.

YUNAN BASINI: ERDOĞAN PİLOT GİBİ GİYİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tören, dünyada gündem oldu.

Yunanistan basınından Proto Thema, "Erdoğan pilot gibi giyinip, 5'nci nesil Türk savaş uçağını takdim etti" diye yazdı.

"ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A YENİ UYARI MESAJI"

Haberin fotoğrafında, Erdoğan'ın, uçağın kokpitinde olduğu anlara ait bir kareye yer verildi. "Erdoğan'dan Yunanistan'a yeni uyarı mesajı: Denizin diğer tarafındakileri rahatsız etmeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin şimdi hava, deniz, kara ve uzayda olduğunu söylediği vurgulandı.

"TÜRKİYE BU TEKNOLOJİYE SAHİP 5 ÜLKEDEN BİRİ OLACAK" 

TUSAŞ tarafından geliştirilen 5'inci nesil savaş uçağının, F-16'ların yerini almasının beklendiği kaydedilirken, Erdoğan'ın "Bu uçakla Türkiye, bu teknolojiye sahip 5 ülkeden biri olacak." dediği belirtildi.

Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı! KAAN dünya basınında: Büyük bir güç gösterisi!

CAPİTAL: KAAN SAATTE 2 BİN 210 KİLOMETREYE ULAŞABİLİYOR 

Capital adlı internet sitesi, KAAN'ın azami hızının, iki motoru sayesinde saatte 2 bin 210 kilometreye ulaşabildiğini belirtti.

Uçağın isim babasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu ayrıntısına değinildi ve şöyle denildi:

Türk cumhurbaşkanı, İMECE uydusu, TCG Anadolu savaş gemisi, Altay muharebe tankı ve Gökbey çok rollü helikopter gibi Türkiye'nin en son savunma ve teknolojik ürünlerine atıfta bulunurken, ilerleyen dönemde daha iyi başka projelerin de geleceğini kaydetti.

Erdoğan, 'Bugün Türkiye'nin yüzyılından bahsediyorsak, bunda güvenliğimiz ve teknolojik lokomotifimiz olan savunma sanayisindeki başarılarımızın büyük payı var.' dedi.

Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı! KAAN dünya basınında: Büyük bir güç gösterisi! - Resim : 2

BULGARİAN MİLİTARY: HAVADAN HAVAYA MUHAREBE YAPABİLECEK 

Savunma alanında haberlere imza atan Bulgarian Military adlı internet sitesi, "Binlerce kişi, canlı olarak Türk 5'inci nesil savaş uçağı KAAN'ı görmeye geldi." dedi.

Törenin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yapıldığına dikkat çekilirken, bazı detaylar paylaşıldı:

Türkiye ilk kez çift motorlu Türk savaş uçağını hangarlardan çıkardı. Ardından uçak pistte ilk taksi testlerini gerçekleştirdi.

Bu, Türk sanayisi için oldukça ileri bir adım ve yerel savunma için iyi bir haber, çünkü Ankara ilk uçuş testini 2026'ya kadar planlıyordu.

KAAN'ın ilk renkleri gri tonlarda. Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe yapabilecek.

Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı! KAAN dünya basınında: Büyük bir güç gösterisi! - Resim : 3

 

Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı! KAAN dünya basınında: Büyük bir güç gösterisi! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.