Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var?

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları'nın başlamasına kısa bir süre kala sporcularımız Çin'e uçmaya başladı. 15 spor dalında 109 madalya yarışması yapılacak olimpiyat organizasyonuna Türkiye, Beijing 2022’ye Alp Disiplini, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu ve Kısa Mesafe Sürat Pateni olmak üzere 4 dalda 7 sporcu ile katılacak. İşte "Team Türkiye"deki milli sporcularımız.

2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları, 4 Şubat Cuma günü düzenlenecek açılış töreni ile başlayıp 20 Şubat Pazar günü düzenlenecek Kapanış Töreni ile sona erecek.

Çin'in başkenti, hem Yaz hem Kış Olimpiyatları için ev sahipliği yapan ilk şehir olacak.

15 spor dalında 109 madalya yarışması Pekin, Yanqing ve Zhangjiakou şehirlerinde yapılacak. Toplamda 25 yarışma tesisinde yarışmalar düzenlenecek.

Peki, Türkiye'yi Pekin'de kaç sporcu temsil edecek? Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyatları kadrosunda hangi sporcular var?

Team Türkiye, Beijing 2022’ye Alp Disiplini, Kayakla Atlama, Kayaklı Koşu ve Kısa Mesafe Sürat Pateni olmak üzere 4 dalda 7 sporcu ile katılacak.

Furkan Akar Olimpiyat tarihimizde bir ilki gerçekleştirerek Kısa Mesafe Sürat Pateni dalında Türkiye adına yarışan ilk sporcu olacak.

Bir önceki Kış Olimpiyatı PyeongChang 2018’de Fatih Arda İpcioğlu benzer bir ilke imza atmış ve Türkiye, Kayakla Atlama dalında ilk defa temsil edilmişti.

Alp Disiplini - Özlem Çarıkcıoğlu
Alp Disiplini - Berkin Usta
Kayakla Atlama - Fatih Arda İpcioğlu
Kayaklı Koşu - Ayşenur Duman
Kayaklı Koşu - Özlem Ceren Dursun
Kayaklı Koşu - Yusuf Emre Fırat
Kısa Mesafe Sürat Pateni - Furkan Akar

Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var?

Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var? - Resim : 2

Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var? - Resim : 3

Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var? - Resim : 4

OLİMPİYAT LOGOSU BİNG DWEN DWEN

Bing Dwen Dwen, Mandarin Çince bir isim.

Mandarin dilinde “Bing” buz, saflık ve güç gibi anlamlara geliyor.

“Dwen Dwen” ise sağlam, canlı gibi anlamları ve çocukları ifade ediyor.

Bing Dwen Dwen, buzdan yapılmış bir astronot giysisi giyiyor.

Bu oyunların geleceğe ve teknolojiye verdiği önemi gösteriyor.

Sol avucundaki kalp ise Çin’in Kış Olimpiyatları için misafirperverliğini simgeliyor.

FURKAN AKAR, KIŞ OLİMPİYATLARI İÇİN ÇİN'E GİTTİ

Kısa kulvar sürat pateni branşında Türkiye'ye ilk olimpiyat kotasını kazandıran ve tarihe geçen milli sporcu Furkan Akar, memleketi Erzurum'dan alkışlarla Pekin'e uğurlandı.

Çin'in Pekin kentinde 4- 20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek 2022 Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Furkan Akar (19) memleketi Erzurum'dan ailesi, arkadaşları ve spor temsilcileri tarafından uğurlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Antrenörlük Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Furkan Akar, bu sporu 12 yıldır yaptığını söyledi. 

FURKAN AKAR: GÜZEL SONUÇLARLA DÖNECEĞİZ

Yaklaşık 7 yıldır milli takımda yer aldığını ifade eden Akar, "Buralara gelmek hiç kolay olmadı ve zor bir süreç geçtik. İnşallah desteklerle, dualarla, güzel sonuçlarla döneceğiz. Bu duyguyu anlatamam çok başka bir şey çünkü çok gurur verici tüm hayatım değişti. Türk bayrağını ilk defa bu branşta orada dalgalandırmak bambaşka bir şey.  Güzel bir yol izleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var? - Resim : 5

Türkiye'nin 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunları kadrosunda hangi sporcular var? ile ilgili etiketler Pekin 2022 kış olimpiyatları Fatih Arda İpcioğlu Kayakla Atlama Özlem Çarıkçıoğlu Kayaklı Koşu Furkan Akar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.