Türkiye'nin 2. çeyrek büyüme rakamları açıklandı

Türkiye ekonomisinin salgın sürecindeki performansı belli oldu. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 9,9 küçüldü.

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.9, bir önceki çeyreğe göre yüzde 11.0 küçüldü.

Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyümüştü.

Yıllık verilere dayalı olarak hesaplanan bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH), zincirlenmiş hacim endeksiyle 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,9 arttı. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,0 artarak 4 trilyon 320 milyar 191 milyon TL oldu.

Gayrisafi yurt içi hasılada en yüksek payı 2019 yılında yüzde 18,3 ile imalat sanayi aldı. İmalatı, yüzde 12,4 ile toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı ve yüzde 8,6 ile ulaştırma ve depolama sektörü izledi. Yıllık gayrisafi yurt içi hasılada en düşük pay hanehalklarının işverenler olarak faaliyetleri için gerçekleşti.

Türkiye'nin 2. çeyrek büyüme rakamları açıklandı ile ilgili etiketler Koronavirüs büyüme rakamları ikinci çeyrek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.