Türkiye'den Yunanistan'a NAVTEX misillemesi

Türkiye, Ege Denizi'nin uluslararası sularında NAVTEX ilan etti. NAVTEX kararı mutabakata rağmen Atina'nın turizm sezonunda NAVTEX ilan etmesi üzerine alındı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geride bıraktığımız günlerde yaptığı açıklamada, yaz aylarında turizm sezonu boyunca Ege'de herhangi bir tatbikat yapılmaması konusunda Yunanistan ile centilmenlik anlaşması olduğunu belirtmişti.

YUNANİSTAN ANLAŞMAYI BOZDU

Ancak Yunanistan, bir kez daha anlaşmaya uymayarak, askeri eğitim sahası ilanında bulundu.

Türkiye ile imzaladığı Atina Mutabakat Muhtırası'nı göz ardı eden Yunanistan, anlaşmaya aykırı olarak turizm sezonunda tatbikat için Ege Denizi'nin uluslararası sularında askeri eğitim sahası ilanı yaptı.

TÜRKİYE NAVTEX İLE YANIT VERDİ

Bunun üzerine Türkiye de mütekabiliyet çerçevesinde 22 Haziran tarihli NAVTEX ile Ege Denizi uluslararası sularında eğitim sahaları ilanı gerçekleştirdi.

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Çavuşoğlu, "Yunanistan şimdi NAVTEX ilan ediyor. Milli günlerde de NAVTEX ve tatbikat yapmama mutabakatımız vardı. Yunanistan bunu da bozdu." diye konuşmuştu.

Türkiye'den Yunanistan'a NAVTEX misillemesi ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Ege Denizi navtex
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.