Türkiye'den sonra Fransa'dan da İsrail'e yaptırım açıklaması!

Türkiye, Gazze Şeridi'ne yeterli miktarda ve kesintisiz insani yardım akışına izin verilinceye kadar İsrail ile ticaretini kısıtlama kararı almasının ardından Fransa'dan da dikkat çeken bir hamle geldi. Fransa da İsrail'e yaptırım sinyali verdi.

2,3 milyon Filistinlinin açlığa mahkum edildiği Gazze için 6 aydır bölgede katlliam yapan İsrail'e karşı uluslararası toplumun baskıları artıyor. Türkiye'nin bugün açıklayıp yürürlüğe koyduğu ekonomik yaptırımın ardından Fransa'da da İsrail'e karşı yaptırım sinyali geldi. 

Türkiye'den sonra Fransa'dan da İsrail'e yaptırım açıklaması!

"İSRAİL'E BASKI YAPALIM"

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, uluslararası toplumun Gazze'ye daha fazla yardım girmesine izin vermesi için İsrail'e potansiyel yaptırımlar uygulayarak baskı yapmasını önerdi.

Al Jazeera'nin haberine göre, Fransız RFI radyosu ve France 24'e verdiği demeçte "İnsani yardımın kontrol noktalarından geçmesine izin vermek için yaptırımlara kadar uzanan birden fazla etki kolu olmalı" dedi.

"Fransa, Batı Şeria'da şiddet eylemleri gerçekleştiren İsrailli yerleşimcilere (terörist) yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarını öneren ilk ülkelerden biri oldu. Gerekirse insani yardımın açılmasını sağlamaya devam edeceğiz," diye ekledi.

Türkiye'den sonra Fransa'dan da İsrail'e yaptırım açıklaması! ile ilgili etiketler İsrail Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.