Türkiye'den SMO'ya talimat!

Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) konuşan Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) bir yetkili, Türkiye'nin yeni düzenleyeceği harekat hakkında planlarla ilgili konuşmamaları talimatı verdiğini söyledi.

Türkiye'nin, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye düzenlediği Pençe Kılıç Hava Harekatı'ndan sonra başlatacağını ilan ettiği kara operasyonu, gündemde kalmaya devam ediyor.

Uluslararası medya kuruluşları da her gün çeşitli haberler yayımlıyor. Son olarak Ankara'nın, Rusya ile ABD'ye süre verdiği ve terör örgütünün Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab'tan çıkartılmasını istediği kaydedildi.

Türkiye'den SMO'ya talimat!

SMO YETKİLİSİ: TÜRKİYE'DEN TALİMAT GELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) olası harekatı öncesi Suriye'deki son durumu Türkiye, ABD, Rusya, İran, Esad rejimi ve terör örgütü SDG çerçevesinden değerlendiren Associated Press (AP) haber ajansı, çıkarlar ve çatışmaları ele aldı.

Örgütün, Moskova ve Washington'a çağrılar yaparak Ankara'nın durdurulmasını istediği kaydedilen haberde, Türkiye'nin nihai amacının, terörden temizlenecek bölgelere Suriyeli mültecileri yerleştirmek olduğu ifade edildi.

Analizde, ABD'nin bölgedeki planlarında bir değişiklik olmadığı ve örgüte verilen desteğin süreceği belirtilerek, Biden yönetiminin TSK'nın olası operasyonuna karşı çıktığı hatırlatıldı.

Türkiye'den SMO'ya talimat! ile ilgili etiketler Suriye Milli Ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.