Türkiye'den silah isteyen Suudi Arabistan'dan skandal hamle

Suudi Arabistan merkezli Arab News adlı gazetede yer alan iki haber büyük tepki çekti. Sayfanın üst kısmında yer alan haberde Osmanlı İmparatorluğu'nun Medine'yi yağmaladığı iddiaları yer alırken, alt kısmında ise Yunanistan'ın Osmanlı'dan ayrılmasının 200. yılı kutlandı.

Suudi Arabistanlı yazar Mohammad al Saeed Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili skandal iddialar ortaya attı. Saeed, Osmanlı'nın 1. Dünya Savaşı dönemindeki Medine savunmasıyla ilgili ortaya attığı iddialarda Medine'yi müdafaa etmekle görevli olan Fahri Paşa'nın peygamberimiz Hz. Muhammed'in mezarının da bulunduğu Mescid-i Nebevi'ye zarar vermek pahasına Osmanlı'nın gücünü kanıtlamaya çalıştığını savundu.

Suudi Arabistan merkezli Arab News adlı gazetede yer alan habere göre, Mohammad al Saeed, "Seferberlik: Medine'deki Osmanlı suçundan bir yüzyıl” adlı bir kitap yazdı. Suudi gazetede yarım sayfa yayınlanan habere göre, söz konusu kitapta Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili akıl almaz iddialar yer alıyor. Mohammad al Saeed'e göre, Osmanlı İmparatorluğu gücünü göstermek pahasına Medine'yi yıkmayı göze aldığı iddiaları yer aldı.

Türkiye'den silah isteyen Suudi Arabistan'dan skandal hamle

SAYFANIN ALTINDA YUNANİSTAN'A KUTLAMA

Suudi gazetedenin skandal iddialara yer verdiği haberin bulunduğu sayfanın diğer yarısında ise çok çarpıcı bir haber aldı. Söz konusu haberde Yunanistan'ın Osmanlı'dan bağımsızlığının 200. yılı kutlandı.

ERDOĞAN: SUUDİ ARABİSTAN, TÜRKİYE'DEN SİLAH ALMAK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'ın Türkiye'den silah almak istediğini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Suudi Arabistan'ın Yunanistan'la bir ortak tatbikat olayı söz konusu. Ama bir diğer taraftan da Suudi Arabistan’ın şu anda Türkiye'den SİHA talebi var, o da son gelişmeler. Yani kimin eli kimin cebinde belli değil. Bölgede Türkiye'siz bir süreç bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye (Doğu Akdeniz) orada karar verici konumundadır. Temennim odur ki ısınmadan ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım"

Türkiye'den silah isteyen Suudi Arabistan'dan skandal hamle ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Türkiye Osmanlı Yunanistan medine
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.