Türkiye'den Musul Başkonsolosluğu'na yapılan hain saldırıya kınama: Irak'a nota verildi!

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Musul Başkonsolosluğumuza yönelik saldırı sonrası Irak makamlarına diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Musul Başkonsolosluğu'na füze ile gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı açıklama geldi.

"IRAK KORUMA SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

"ZAMANLAMASI VAHİM VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

"ÇAĞRIMIZI BİR KEZ DAHA YİNELİYORUZ"

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz."

 

 

Türkiye'den Musul Başkonsolosluğu'na yapılan hain saldırıya kınama: Irak'a nota verildi! ile ilgili etiketler Irak Saldırı Musul kınama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.