Türkiye'den İsrail'e net uyarı: Ciddi sonuçları olur

Gazze'de katliamlara devam eden İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler gündeme bomba gibi düştü. Bu haberler üzerine Türkiye'den yapılan açıklamada, İsrail'in yasa dışı faaliyette bulunmasının ciddi sonuçlar doğuracağı bildirildi.

Gazze'de 'insani ara'nın ardından İsrail'in sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Yerleşim yerlerini bombalayan İsrail'in bu güne kadar gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 16 bine dayandı. Hamas'ı yok etmeden savaşın bitmeyeceğini altıın çizen İsrail Başkanı Netanyahu, Türkiye dahil Filistin dışında Hamas üyelerine suikast emri verdiği iddia edildi.

Bu iddianın kısa sürede yayılması üzerine Türkiye'den jet bir açıklama geldi. İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yayımlanan bir kayıtta, "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlı olduklarını" belirtmişti.

GEREKLİ UYARILAR YAPILDI

Türk istihbarat kaynakları, İsrail'in, Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair uluslararası basında yer alan haberlere ve İsrailli yetkililerin bu yöndeki açıklamalarına istinaden muhataplara gerekli uyarıların yapıldığını ve aksi yöndeki bir tutumun ciddi sonuçları olacağını bildirdi.

Anadolu Ajansına konuşan yetkililer, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasa dışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

HAMAS LİDERLERİNE "ÖLÜ ADAM" BENZETMESİ

Öte yandan Netanyahu 22 Kasım'da yaptığı bir konuşmada ise "Mossad'a Hamas liderleri her neredeyse orada onlara karşı önlem alması emrini verdim." demişti. Aynı toplantıda savunma bakanı Yoav Gallant da Hamas liderleri için "ölü adam" benzetmesi yapmıştı.

Türkiye'den İsrail'e net uyarı: Ciddi sonuçları olur ile ilgili etiketler Türkiye İsrail Filistin Gazze Hamas Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.