Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e Keşmir çağrısı!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'e Cammu Keşmir sorununun çözümünde daha aktif rol alması çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sorunun hukuk temelinde ve diyalogla çözüme kavuşması temennisi de vurgulandı. Taraflara itidal çağrısı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sorunun diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmasının önemine dikkat çekilerek, Cammu Keşmir konusunda BM Güvenlik Konseyi''nde dün "Hindistan-Pakistan" başlığıyla düzenlenen istişarelerin, bölgede tansiyonun düşürülmesi ve diplomasinin öne çıkarılması bakımından memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"BM'nin daha önce aldığı kararlar çerçevesinde sorunun çözümü için daha aktif rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Sorunun bundan sonra da ilgili taraflar arasında uluslararası hukuk temelinde ve diyalog yoluyla çözüme kavuşturulması temennimizi yineliyor, itidal ve gerginliği arttırıcı tek taraflı adımlardan kaçınılması çağrısında bulunuyoruz."

Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e Keşmir çağrısı! ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Pakistan Hindistan BM Keşmir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.