Türkiye'den ABD'ye çağrı: Bir an önce ilan edilmeli!

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Hakan Fidan'ın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü. İkili görüşmede Gazze'deki katliam ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkenti Washington'da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü.

BAKAN FİDAN'DAN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Bakan Fidan, Sullivan'a, Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımın artırılması gerektiğini söyledi.

Görüşmede Ukrayna, Suriye, Irak ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de ele alındı.

Ukrayna’daki savaşın daha fazla uzamaması gerektiği ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü içinde çözülmesini savunduğu belirtildi.

"PKK UZANTILARIYLA İLİŞKİLER KESİLMELİ" 

İkilinin görüşmesinde, Suriye’deki terör örgütleriyle mücadele konusundaki Türkiye'nin kararlılığı vurgulandı.

Bu konuda ABD’nin müttefiklik ruhuna uygun hareket etmesi ve PKK’nın uzantılarıyla olan ilişkisini kesmesi gerektiği ifade edildi.

IRAK'TAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ YAPILANMASI 

Görüşmede ayrıca, Türkiye'nin Irak’ta siyasi istikrara verdiği önem vurgulandı. Irak’ta terör varlıklarıyla mücadelede gelinen son durum ele alındı.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ 

Fidan ve Sullivan görüşmesinde, Azerbaycan - Ermenistan barış süreci de gündem maddeleri arasındaydı. Barış sürecinde sağlanacak ilerlemenin Kafkasya’nın refahı için belirleyici olacağı ifade edildi.

Türkiye'den ABD'ye çağrı: Bir an önce ilan edilmeli! ile ilgili etiketler Türkiye ABD Hakan Fidan Dışişleri Bakanı Dışişleri Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.