'Türkiye'deki vaka İtalya'dan fazla' diyen doktor, özür diledi

Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı açıklamaları nedeniyle özür diledi. Daha önce de Güle Çınar isimli bir doktor benzer iddialarda bulunmuş ve özür dilemişti.

Dokuz Eylül Ünversitesi (DEÜ) Pandemi Servis Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, sosyal medya üzerinden kendi çektiği videoyu paylaşıp, 'Türkiye'deki vaka ve ölüm sayısındaki gidişatın İtalya'dan daha vahim bir tablo ortaya çıkabileceğini gösterdiğini' sözlerini sart etmişti. Savran, açıklamaları nedeniyle özür diledi.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre, Doç. Dr. Savran, "Eğer yaptığım açıklamalar paniğe neden olduysa devlet büyüklerimden ve halkımdan özür dilerim. Sosyal medyada konu çok farklı yerlere çekildi. Sağlık Bakanlığımızın tedavi algoritmaları ve bilimsel verilerine güvenim tamdır" dedi.

''TÜRKİYE İŞİN CİDDİYETİNİN FARKINDA DEĞİL''

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Pandemi Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran, geçen hafta Youtube hesabından paylaştığı videoda Türkiye’deki koronavirüs tablosunu değerlendirdi. "Vaka ve ölü sayımız İtalya’dan ileride. Türkiye bu işin ciddiyetinin farkında değil. Lütfen evde kalın" diyen Savran, çok geç olmadığını ve virüsün kırılabileceğini söylemişti.

'Türkiye'deki vaka İtalya'dan fazla' diyen doktor, özür diledi

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Savran’ın medyada da yer alan açıklamalarının krize neden olduğu ortaya çıktı. Nükhet Hotar’ın rektörlüğünü yaptığı DEÜ’den Doç. Dr. Savran’ın sözleriyle ilgili açıklama geldi.

Açıklamada, Doç. Dr. Savran’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığı savunuldu. İtalya ya da başka ülkelerde yaşanan ölümlerin Türkiye ile karşılaştırılmasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada, başta Savran olmak üzere klinikte çalışan ekibin yoğun stres ve gayret içinde fedakârlık yaptığı belirtildi. Rektörlük açıklamasında, "Vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kaygı ve korkusunu farklı bir üslupla aktaran hocamızın bu konuda yanlış anlaşıldığını ve kendisinin de üzgün olduğunu buradan paylaşmak istiyoruz" denildi.

'Türkiye'deki vaka İtalya'dan fazla' diyen doktor, özür diledi - Resim : 2

'Türkiye'deki vaka İtalya'dan fazla' diyen doktor, özür diledi ile ilgili etiketler Dokuz Eylül Üniversitesi Koronavirüs Korona doktor Yusuf Savran
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.