Türkiye'deki tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Bunu yapan sürücüler tam 8.190 TL ceza ödeyecek! Aman dikkat...

Yeni yılın gelmesiyle trafik cezalarında da artış yaşandı. Basit trafik cezalarında bile yüksek oranlar görülüyor. Trafik cezalarında yüzde 122 zam uygulanmaya başladı. İşte 2023 trafik cezaları…

Trafik kazalarının önlenmesi ve uyumun sağlanmasına yönelik Türkiye’de ilgili kanun ve yönetmelikler birçok kural bulunuyor. Bu kurallara uymayan sürücüler ise yüksek para cezaları hatta ehliyetini kaybetme durumuyla bile karşılaşabiliyor.

2023 yılında yeniden değerleme oranının yüzde 122 olarak belirlenmesinin ardından trafik cezaları başta olmak üzere vergi, harç ve cezalarda yeni zamlı oranlar uygulanmaya başladı. Trafikte kuralları ihlal edenlere yüksek tutarda ceza kesilecek.

TRAFİKTE BUNU YAPMANI CEZASI 8.190 TL!

1 Ocak 2023 itibariyle yeni trafik cezaları uygulanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 3 bin 674 TL iken 2023 yılı itibariyle gelen zam sonrasında bu ceza 8 bin 190 TL’ye çıkarıldı. Alkollü araç kullanmada ise ilk yakalanmada 1.823 TL olan ceza yeni yolda 4 bin 64 TL olarak uygulanacak.

Trafikte kurallara uymayanların yeni yılda belirlenen yeniden değerleme oranına göre yüzde 122’nin üzerinde zamla trafik cezalarını ödemeleri gerekecek. Birçok farklı trafik ihlalinde de trafik cezaları uygulanmaya devam ediyor.

YAYALARA YOL VERMEMENİN CEZASI ARTTI!

Türkiye'deki tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Bunu yapan sürücüler tam 8.190 TL ceza ödeyecek! Aman dikkat...

Türkiye’de en çok ihlal edilen kurallar arasında yayalara yol vermemek ilk sırada geliyor. Yayalara yol vermemenin cezası 2023 yılı itibariyle 1.917 TL’ye yükseldi. Artın bunu yapmayanlar 1.917 TL trafik cezası ödemek zorunda kalacak.

ARAÇTA YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEYENLER YANDI!

Araçlarında yüksek sesle müzik dinleyen sürücülere de 2023 yılında da ceza uygulanmaya devam ediyor. Araçta yüksek sesle müzik dinleyerek ses kirliliğine neden olanlar için 436 TL para cezası uygulanacak.

2023 TRAFİK CEZALARI NE KADAR OLDU?

Yeni yılla birlikte belirlenen yeni trafik cezaları merak ediliyor. Buna göre 2023 yılında bazı trafik cezalarında yeni oranlar ise şöyle:

  • Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası – 952 TL
  • Hız Sınırını %10 - %30 Kadar Aşmak – 952 TL
  • Hız Sınırını %50 ve Üzeri Aşmak – 4.064 TL
Türkiye'deki tüm sürücüleri ilgilendiriyor! Bunu yapan sürücüler tam 8.190 TL ceza ödeyecek! Aman dikkat... ile ilgili etiketler trafik cezası Trafik Araç
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.