Türkiye’de Yaşam Boyu Onur Ödülü Tek Bir Kişiye Verilmişti! Oda Aramızdan Ayrıldı! İşte Gözlerini Kapayan Ünlü Sanatçı

Ünlü oyuncu Civan Canova'nın sosyal medya hesabından gece saatlerinde duyurduğu habere göre usta oyuncu Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın efsane ismi Kartal Tibet'in vefatının haberi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabında 'Sinema ve Tiyatro tarihimizin unutulmaz ismi Kartal Tibet'in vefatı üzerine derin üzüntü yaşıyoruz.

Ünlü oyuncu Civan Canova'nın sosyal medya hesabından gece saatlerinde duyurduğu habere göre usta oyuncu Kartal Tibet 83 yaşında hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın efsane ismi Kartal Tibet'in vefatının haberi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabında 'Sinema ve Tiyatro tarihimizin unutulmaz ismi Kartal Tibet'in vefatı üzerine derin üzüntü yaşıyoruz.

Türkiye’de Yaşam Boyu Onur Ödülü Tek Bir Kişiye Verilmişti! Oda Aramızdan Ayrıldı! İşte Gözlerini Kapayan Ünlü Sanatçı

Kendisine Allahtan rahmet sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz' mesajı yer verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da sosyal medya hesaplarında taziye dileklerini sunduğu merhum Kartal Tibet üç Temmuz Cumartesi günü öğle namazından sonra düzenlenecek törende toprağa verildi. 

Kartal Tibet Kimdir?

27 Mart  1938 yılında Ankara'da dünyaya gelen Kartal Tibet Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunudur. Uzun yıllar Ankara'da tiyatro oyunculuğu yapan Kartal Tibet, 1966 yılında beyaz perdeye adım attı.

Türkiye’de Yaşam Boyu Onur Ödülü Tek Bir Kişiye Verilmişti! Oda Aramızdan Ayrıldı! İşte Gözlerini Kapayan Ünlü Sanatçı - Resim : 2

Usta oyuncu, ilk filmi Karaoğlan ve Tarkan serileri ile adından çok söz ettirdi. Aynı zamanda, oyunculuğu ile olduğu kadar yönetmenlik ve senaristlikteki başarısı ile gündeme sıkça geldi. 1976 yılında oyunculuğu bırakıp yönetmen koltuğuna oturduğu ilk filmi Kemal Sunal, Şener Şen, Müjde Ar gibi isimlerin rol aldığı Tosun Paşa filmini çekti. 

Sanat Hayatındaki Üstün Başarısı

 

Tosun Paşa filminin ardından Sosyete Şaban, Şark Bülbülü, Mutlu Ol Yeter, Deli Deli Küpeli, Sultan, Zübük, Gol Kralı, Şalvar Davası gibi filmlerinde yönetmenliğini gerçekleştir. 90'lı yıllara damga vuran Süper Baba ve 2007 yılında yayınlanan Zoraki Koca ve Hayat Güzeldir dizilerinin yönetmenliğini üstlendi.

2006 ve 2002 yıllarında Antalya Altın Portakal Film Festivali Yıldırım Önal Anı ödülü ve Yaşam Boyu Onur Ödülünün sahibi olan Kartal Tibet, İstanbul’daki evinde 83 yaşında aramızdan ayrıldı. 

Türkiye’de Yaşam Boyu Onur Ödülü Tek Bir Kişiye Verilmişti! Oda Aramızdan Ayrıldı! İşte Gözlerini Kapayan Ünlü Sanatçı ile ilgili etiketler Kartal Tibet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.