Aşılamada yeni gelişme! Bakan Koca: Covid-19’a karşı güçleniyoruz

Türkiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında aşı seferberliğini tüm hızıyla sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkedeki ikinci doz aşılamada mavi il sayısının 25'e ulaştığını duyurdu. Bakan Koca Covid-19’a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünyada 7. sırada olduğumuzu da belirtti.

"Covid-19’a karşı güçleniyoruz. Mavi il sayımız 25’e ulaştı!" açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz Covid-19 aşılama oranının Ankara'da da yüzde 75'i geçtiğini söyledi. Koca, koronavirüs salgınına karşı toplum bağışıklığı için 81 ili ikinci doz aşı oranında yarışmaya davet etti.

Bakan Koca, Twitter'da, "Covid-19’a karşı güçleniyoruz. İkinci doz aşı oranı bugün ANKARA’DA da %75’i geçti. MAVİ il sayımız 25. Toplum bağışıklığı için, 81 il, ikinci doz aşı oranında yarışalım!" ifedelerini kullandı.

 

TÜRKİYE, AŞILAMADA DÜNYA YEDİNCİSİ

Bakan Koca yaptığı bir başka paylaşımda ise, Covid-19’a karşı en çok aşı yapılan ülkeler arasında tüm dünyada 7. sırada olduğuna dikkat çekerek, "Bu başarının çok sayıda nedeni var. Bunlardan biri, sağlık çalışanlarımızın içten ve eşsiz çabası. Videoyu izleyince bunu daha iyi anlayacaksınız." dedi.

Aşılamada yeni gelişme! Bakan Koca: Covid-19’a karşı güçleniyoruz ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs salgını Covid 19 aşı mavi iller

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.