Türkiye'de Koronavirüs aşısı için önemli adım!

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Koronavirüs aşısı çalışmaları için çalışma arkadaşları ile birikte 45 günlük karantinaya girdiklerini duyurdu.

Dünya koronavirüse karşı bir aşı, tedavi veya ilaç geliştirebilmek için çalışıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Türkiye'de aşı, ilaç veya cihaz gibi koronavirüse karşı geliştirilecek olan tüm çalışmalara Maliye Bakanlığı'nın destek olacağını açıklamıştı.

Türkiye'de Koronavirüs aşısı için önemli adım!

Bu kapsamda en çarpıcı açıklamalardan biri Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan gelmişti. Laboratuvarda bir süredir koronavirüse karşı tedavi çalışmaları üzerine çalışan Ovalı ve ekibi, koronavirüse karşı antikorla tedavi üzerine yaptığı çalışmalardan önemli sonuçlar elde etti ve bu bulguları Sağlık Bakanlığı ile paylaştı. Halen hastanelerde tedavi gören koronavirüs hastalarıyla tedavi için klinik çalışmalar yapmak üzere izin isteyen Ovalı ve ekibi beklediği onayı aldı.

Türkiye'de Koronavirüs aşısı için önemli adım! - Resim : 2

SON GELİŞMEYİ PAYLAŞTI: 45 GÜNLÜK KARANTİNA
Prof.Dr Ovalı aşı çalışmaları ile ilgili son gelişmeleri ise sosyal medya hesabından paylaştı. Kahramanlarım olarak seslendiği çalışma arkadaşları ile aşı üretimi için gerekli olan PFU üretmeye başlayacaklarını duyuran Ovalı şu ifadeleri kullandı;

Türkiye'de Koronavirüs aşısı için önemli adım! - Resim : 3

''Bu günden itibaren acibademin bize sağladığı bu yerde 45 gün süre ile karantinaya giriyoruz. Neden mi? Ası üretimi için gerekli, herkesin kaçtığı covid19 virusundan 10 milyar PFU üretmeye başlıyoruz. Kahramanlarımı seviyorum.''

Türkiye'de Koronavirüs aşısı için önemli adım! ile ilgili etiketler ercüment ovalı aşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.