Türkiye'de de çok tartışılmıştı! E-scooterlar o şehirde yasaklandı

Geçtiğimiz dönemde İstanbul'da büyük tartışma konusu olan kiralık elektrikli scooterlara ilk yasak Fransa'da geldi. Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan referandum sonucunda e-scooterlar yasaklandı.

Fransa'nın başkenti ilginç bir referanduma gitti. Türkiye'de de çokça tartışılan e-scooter'ların geleceği için oy kullanan Paris halkı, ezici bir çoğunlukla scooterların kaldırılması kararı verdi.

E-scooterları yasaklayan ilk şehir olan Paris, İstanbul'da olduğu gibi benzer sorunlar yaşıyordu.

DİKKATSİZ SÜRÜŞ VE KALDIRIMLARDA KARGAŞA

Paris halkı yapılan referandumda %89 oranında sokaklardaki kiralık e-scooterların yasaklanması yönünde oy kullandı. Şehirde faaliyet gösteren Lime, Dott ve Tier'e ait toplam 15.000 e-scooter'dan oluşan filo 1 Eylül’e kadar şehir dışına çekilecek.

Paylaşımlı e-scooterlar şehirde zaman içerisinde kaldırımlarda karmaşaya neden oldu ve dikkat siz sürüş nedeniyle çokça kazaya neden oldu. Ayrıca Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 10 dakikalık bir yolculuğun yaklaşık 5 Avro'ya mal olması nedeniyle iş modelinin sürdürülebilir olamayacak kadar pahalı olduğunu söyledi.

BEKLENİLEN SONUÇ ALINMADI

Kiralık e-scooter’ların otomobil kullanımını azaltması bekleniyordu ancak görünüşe göre bu araçlar, son derece popüler olmasına rağmen araba kullanımından ziyade çoğunlukla yürüme veya toplu taşıma araçlarının yerine ikame edildi.

Son dönemde dünya çapında önemli şehirler e-scooterlar ile ilgili düzenlemelerini sıklaştırıyor.

Türkiye'de de çok tartışılmıştı! E-scooterlar o şehirde yasaklandı ile ilgili etiketler Scooter Paris Fransa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.