Türkiye Yüzyılı'nın valiler kararnamesi geliyor!

Türkiye Yüzyılı'nın seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı kabinesinde 15 Bakanın değişmesinin ardından şimdi Valiler kararnamesinin hazırlandığı öğrenildi. Deprem bölgesinde ağır hasar alan illerin valilerin değişmesi beklenirken buraya süper valiler görevlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesinde görev yapacak valileri çok önemsediği, buradaki vatandaşların her zaman yanında olacak sahada çalışacak isimlerin belirlenmesi için talimat verdiği öğrenildi.

Türkiye Yüzyılı seçimleri zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi şekillendirdikten sonra Valilerle ilgili de çalışma yapılması talimatını verdi. SONTV’nin haberine göre bakan yardımcıları ve Valilerin atanması için oluşturulan 200 kişilik liste içerisinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde hummalı bir çalışma yapıldı.

30 İLİN VALİSİ DEĞİŞECEK

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla belirlenen 30 ilin Valisi değişecek. Bakan yardımcılarının kararnamesinin yayınlanmasının ardından Valilerle ilgili kararnamenin de Resmi Gazete’de yayınlanarak yeni isimlerin görevlerine başlaması bekleniyor.

DEPREM BÖLGELERİNE SÜPER VALİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla deprem bölgesinde görev yapan ağır hasar alan illerin Valilerinin de değişeceği öğrenildi. Asrın felaketinde ağır hasar gören illerin Valilerin kararname kapsamında değişeceği, bu illere süper Valilerin atanacağı öğrenildi. Atanacak isimlerin, deprem bölgesindeki çalışmaları yakından takip eden, depremden ağır yara alan vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılayacak, sorunları hızla çözecek isimler olması konusunda hassas bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Bu isimleri, deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerde başarılı çalışmalarıyla göz dolduran isimler arasından belirleneceği belirtildi. Öte yandan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun yaş haddiden emekli olcağı, yerine yeni bir isim atancağı öğrenildi. Diyarbakır Valiliği yaparken 2022 yılında Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Münir Karaloğlu’nun ise Büyükşehirlerden birine Vali olarak atanmasının beklendiği öğrenildi.

Türkiye Yüzyılı'nın valiler kararnamesi geliyor! ile ilgili etiketler Vali Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.