Türkiye Yunanistan'a saldırıyor!

Suudi Arabistan ve Yunanistan jetleri Girit'te hava tatbikatına devam ediyor. Tatbikatta Yunanistan'ın Türkiye tarafından saldırıya uğraması, buna karşılık Suudi jetlerinin yardıma gelmesi, önce hava ve deniz hedeflerinin ardından kara hedeflerinin imhasına yönelik ortak hamleler icra ediliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, ne zaman kara, hava ve denizde bulunan sınırları dahilinde ulusal çıkarlarını korumaya çalışsa karşısına hemen bir blok oluşturulmaya çalışılıyor. Özellikle son iki yılda Doğu Akdeniz’de “Mavi Vatan” konulu kıta sahanlığı ile enerji araştırmaları bazı bölge ülkelerini harekete geçirdi.

GİRİT’TE GARİP BİR TATBİKAT YAPILIYOR

Türkiye’nin çalışmalarından rahatsız olan Yunanistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen Suudi Arabistan ile hemen tatbikat işbirliği yaptı. Bu anlaşma sonrası Suudi Arabistan ve Yunanistan jetleri Girit'te hava tatbikatına başladı. Tatbikatta Yunanistan'ın Türkiye tarafından saldırıya uğraması buna karşılık Suudi jetlerinin yardıma gelmesi önce hava ve deniz hedeflerinin ardından da kara hedeflerinin imhasına yönelik ortak hamleler icra ediliyor.

TATBİKATLAR YUNANİSTAN’IN SALDIRIYA UĞRAMASI ÜZERİNE

SuperHaber'in yaptığı araştırmalarda, Yunanistan birkaç yıldır benzer tatbikatları hem Mısır, hem İsrail hem de Amerika - Fransa - BAE ile icra ediyor. Tatbikatların en önemli ortak noktası Yunanistan'ın bir şekilde saldırıya uğrayan taraf olması.

ULUSLARARASI ALANDA ALGI TATBİKATLARI YAPILIYOR

Yapılan araştırmalarda, Girit’te Yunanistan ve Suudi Arabistan’ın yaptığı ortak tatbikatın, ileride yaşanabilecek bir çatışma veya sahte bayrak operasyonu ile Türkiye’nin bir askeri saldırısına karşılık olduğu ortaya çıkıyor. Bu tatbikatta ayrıca Türkiye Yunanistan'a saldırmış gibi görünerek, yaşanabilecek bir çatışmada araya girmek, yahut Türkiye'nin hava-deniz gücünü ortadan kaldırmak için yapılabilecek çok uluslu bir müdahalenin prova edilmesi dikkati çekiyor.

Ardından iki ülke arasında meydana gelen olası sorunların, şimdiden görülüp halledilmesi sonucu tam uyumun sağlanması şeklinde olması da gözleniyor.

Türkiye Yunanistan'a saldırıyor! ile ilgili etiketler Yunanistan tatbikat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.