Türkiye ve Yunanistan tatbikatları iptal etti

NATO, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki gerilimi azaltmak amacıyla gerçekleştirecekleri tatbikatları iptal ettiğini duyurdu. Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın 28-29 Ekim tarihlerinde yapmayı planladıkları tatbikatları karşılıklı olarak iptal etmelerinin istenmeyen olayları önlemek adına doğru yönde bir adım olarak niteledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın milli bayramlarda yapacağı tatbikatları karşılıklı olarak iptal ettiğini duyurdu.

Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın kapanışında basın toplantısı düzenledi.

Gündeminde Doğu Akdeniz'deki gerilim de vardı. "Türkiye ve Yunanistan, gelecek hafta yapılması planlanan tatbikatları iptal etme kararı aldı" dedi.

NATO genel sekreteri, "Bunlar istenmeyen olayları ve kazaları önlemek adına doğru yönde atılmış adımlar" ifadesini kullandı.

Kararın; Almanya'nın istikşafi görüşmelerin başlaması için yürüttüğü çabalara olumlu etki yaratacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin 28 Ekim, Yunanistan'ın ise 29 Ekim’de tatbikat gerçekleştirmesi bekleniyordu.

 

Türkiye ve Yunanistan tatbikatları iptal etti ile ilgili etiketler NATO Yunanistan Türkiye tatbikat iptal edildi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.