Türkiye ve Mısır’dan uçak sanayisinde önemli anlaşma

Toplam 10 bin mühendis ve teknisyenle uçak sanayisinde önemli başarılara imza atan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Mısır'da düzenlenen Egypt Defence Expo (EDEX '23) fuarında Mısır Arap Sanayileşme Örgütü'nün (AOI) Helwan Uçak Fabrikası ile iş birliği niyet anlaşması imzaladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Military Africa’nın haberine göre, anlaşma, havacılık ve savunma alanında ikili iş birliğini geliştirmeyi, ortak projeler ve teknoloji transferi için potansiyel fırsatları araştırmayı amaçlıyor.

Türkiye ve Mısır’dan uçak sanayisinde önemli anlaşma

Mısır'ın en büyük sanayi kuruluşu olan AOI, Mısır hava kuvvetleri ve sivil havacılık sektörü için uçak üretimi ve montajı konusunda uzun bir geçmişe sahip.

AOI'nin 1950 yılında Helwan Uçak Fabrikası olarak kurulan Uçak Fabrikası, Mısır'daki önemli bir havacılık üreticisi olarak biliniyor.

TUSAŞ, Türk savunma sanayii ve havacılık sektöründeki deneyimi ile Arap Sanayileşme Örgütü Uçak Fabrikası'nın uzmanlığını birleştirerek, bölgedeki savunma kabiliyetlerini güçlendirecek projelere imza atmayı planlıyor.

TUSAŞ yetkilileri, imzalanan iş birliği niyet anlaşmasının Türk savunma sanayii açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, ortak projelerin bölgesel güvenliğe katkı sağlaması ve Türk savunma sanayii ihracatını artırması açısından büyük bir potansiyele işaret ettiğini vurguladı.

Bu anlaşma, TUSAŞ'ın uluslararası alanda iş birliklerini genişletme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor ve Türk savunma sanayii açısından önemli bir dönemeç olarak kayıtlara geçiyor.

Türkiye ve Mısır’dan uçak sanayisinde önemli anlaşma ile ilgili etiketler ekonomi TUSAŞ Mısır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.