Türkiye, Tokyo 2020'de tarih yazdı! 6 branşta derece...

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 6 branş ile tarihe geçti. Milli sporcular Tokyo 2020'de okçuluk, boks, cimnastik, karate, tekvando ve güreşte olmak üzere 13 branşta madalya elde etti.

Türkiye'den 6 branşta 13 madalya...

Milli sporcular Tokyo 2020'de okçuluk, boks, cimnastik, karate, tekvando ve güreşte 13 madalya elde etti. Türk sporcular 6 farklı branşta madalya alma başarısı gösterdi. Güreş ve tekvando gibi geleneksel sporda 5 madalya alan milli sporcular okçuluk, boks ve cimnastikte de tarihi başarılara imza atı. Karatede de 4 milli sporcu madalya kazanma başarısı gösterdi. Geçmiş oyunlarda güreş, tekvando ve boksta madalyalar alan Türk sporcular bunlara okçuluk ve cimnastiği de ekledi.

Türkiye, Tokyo 2020'de tarih yazdı! 6 branşta derece...

Okçulukta Mete Gazoz, cimnastikte Ferhat Arıcan, boksta Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli, Güreşte Rıza Kayaalp, Taha Akgül ve Yasemin Adar, karetede Eray Şamdan, Ali Sofuoğlu, Merve Çoban ve Uğur Aktaş, tekvandoda ise Hatice Kübra İlgün ile Hakan Reçber 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye madalyalarını getirdi.

EN FAZLA BRANŞLA MADALYA ALINAN OLİMPİYAT

Türkiye olimpiyatlar tarihinde en fazla branşla madalyayı da Tokyo 2020'de çıkardı. Geçmiş oyunlarda en fazla 5 branşta madalya alabilen milli sporcular 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bunu 6 dala çıkardı.

Londra 1948'de 12 madalya alan Türkiye bunların 11'in güreşte kazanırken, birini de atletizmde elde etmişti. Atina 2004'te ise Türk temsilciler halter, boks, tekvando, atletizm ve güreşte 11 madalya çıkarmıştı. Londra 2012'de 3 madalyada kalan Türkiye, tekvando ve güreşte bu başarıyı sağlayabilmiş, Türk sporcular Rio 2016'da ise güreş, halter, tekvando ve atletizmde 8 madalya elde etmişti.

Türkiye, 1960 Roma Olimpiyat Oyunları'ndaki 9 madalyasını da güreşte kazanmıştı.

Türkiye, Tokyo 2020'de tarih yazdı! 6 branşta derece... ile ilgili etiketler Türkiye 2020 Tokyo Olimpiyatları tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.