PKK çağırdı, ABD Derik'e koştu

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ABD'den aldığı destek, yeni başkan Joe Biden ile birlikte daha da arttı. Genelkurmay ve Dışişleri'ne PKK'ya yaptığı yardımlarla tanınan isimlerin atanmasının ardından bölgeye 240 TIR dolusu askeri malzeme gönderildi.

Terör örgütü PKK’ya müzahir yayın organları, Haseke’nin Derik kırsalında çekildiği iddia edilen 14 araçlık konvoya ilişkin görüntüleri yayınlayıp “Türk ordusu ve MİT keşif yaptı” iddiasında bulundu.

Haberde, Cizre’nin tam karşısındaki bölgeye yeni bir operasyon düzenleneceği, keşfin de bu amaçla yapıldığı iddia edildi.

''TÜRKİYE KEŞİF YAPTI'' İDDASINDAN SONRA ABD ASKERİ BÖLGEYE GELDİ

Bazı haberlerde konvoyun Türkiye-Suriye-Irak sınır üçgeninde dolaştığı, olası Sincar operasyonu için hazırlık olabileceği ileri sürüldü. Bu iddialardan 2 gün sonra ABD askerleri ilk kez bu bölgede kendini gösterdi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Amerikan kuvvetleri, Derik sınırlarının Şırnak ve Zaho ile kesiştiği bölgede, 6 Bradley zırhlı aracın da katıldığı devriye gerçekleştirdi. Rumeylan kasabasının güneyindeki Harab el Jir havaalanından kalkan helikopterler de devriyeye eşlik etti.

TÜRKİYE SINIRINA ÜS MÜ KURACAK?

ABD Derik bölgesine silah, teçhizat ve zırhlı araç sevkiyatına da hız verdi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre ABD, 23 Aralık-23 Ocak tarihleri arasında Kuzey Irak’taki üslerden PKK işgalindeki bölgelere 240 TIR dolusu askeri malzeme gönderdi.

7 parti halinde gönderilen malzemeler arasında tank ve Bradley zırhlı araçların da olduğu ifade edildi. ABD askerlerinin bölgedeki hareketliliğinin olağandışı olduğunu vurgulayan gözlemevi, güvenilir kaynaklara dayanarak Türkiye sınırına yakın bölgede askeri üs kurulabileceğini ifade etti.

ABD: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de ana omurgasını terör örgütü PKK’nın oluşturduğu DSG’ye destek vermeye devam edeceklerini açıkladı. Bir soruya yazılı cevap veren ABD Savunma Bakanlığı Sözcülüğü, terör örgütüne övgüler yağdırarak şu ifadeleri kullandı:

“Sahada DAEŞ’e karşı mücadelede aslan payını alan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), yetenekli ve kararlı bir askeri ortak olmaya devam ediyor. ABD’nin desteği olmadanDAEŞ teröristlerini kökten temizleyemez ve hala gözaltında olan onbinlerce DAEŞ’li tutuklu ve aileyi koruyamazlar. ABD, Suriye’nin kuzeydoğusundaki DSG ile yakın koordinasyon içinde olmaya devam ediyor. Suriye halkının geleceği için gerekli istikrar ve güvenliği sağlamak adına desteğimize devam edeceğiz.”

PKK çağırdı, ABD Derik'e koştu ile ilgili etiketler ABD PKK YPG Suriye Genelkurmay Derik Joe Biden Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.