A Milli Takım'ın ilk Rusya zaferi: 3-2

A Milli Takım, 1994'ten bu yana 7 kez karşılaştığı ve hiç yenemediği Rusya'yı 3-2 mağlup ederek seriye son verdi. Ay-Yıldızlılar, 0-1 geriye düştüğü maçta Kenan, Cengiz ve Cenk'in golleriyle 3 puana uzandı ve UEFA Uluslar B Ligi'nde iddiasını sürdürdü. Rusya'ya gruptaki ilk yenilgisini tattırdık. Güneş'in talebeleri çarşamba günü Macaristan'la deplasmanda son maçına çıkacak.

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi maçında Rusya ile Kadıköy'de kozlarını paylaştı. Türkiye'yi galibiyete hasret bırakan Ay-Yıldızlılar, 3. Grup'tan çıkabilmek için kazanmak zorunda olduğu maçtan 3 puanla ayrılmayı başardı. Gruptaki ilk 4 maçında 3 beraberlik 1 yenilgiyle 3 puan toplayabilen A Milliler, 5. maçında galibiyetle tanışıp 6 puana yükseldi. SSCB sonrası dönemde, 1994'ten beri 7 kez karşılaştığımı Rusya karşısında ilk kez kazandık. Grubun Moskova'da oynanan ilk maçı 1-1 bitmişti.

A Milli Takım'ın ilk Rusya zaferi: 3-2

Valencia'nın tecrübeli kanat forveti Denis Cheryshev 11'de Rusya'yı 0-1 öne geçirdi. 24'te gole giden Cenk Tosun'u düşüren Semenov'un kırmızı kart görmesiye Ruslar 10 kişi kaldı. 11'e 10 avantajını sürede değerlendiren A Milliler, 26'da Kenan Karaman'la eşitliği sağladı: 1-1. Gurbetçi forvet 16. milli maçında 4. golünü attı. Golün asisti ise orta makinesi Caner Erkin'den geldi. 32'de Cengiz Ünder'in şık golüyle 2-1 öne geçtik.

54'te Ozan Tufan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı 56'da Cenk Tosun gole çevirdi: 3-1. Ruslar 57'de ilk golün asistini yapan Kuzyaev'le skoru 3-2'ye getirdi.

ZEKİ ÇELİK SAKATLANDI

Fransa'da Lille forması giyen başarılı sağ bek Zeki Çelik, sakatlanarak oyuna devam edemedi. İkili mücadelede ayağına darbe alan 23 yaşındaki futbolcu büyük acı çekti. Zeki'nin bir ara "Bileğim döndü!" diye bağırdığı duyuldu. Şenol Güneş, 64'te Zeki Çelik'in yerine Ozan Kabak'ı, Cengiz Ünder'in yerine de Deniz Türüç'ü oyuna aldı. 

A Milli Takım'ın ilk Rusya zaferi: 3-2 - Resim : 2

İDEAL 11'E YAKIN...

Hırvatistan ile oynanan 3-3'lük özel maçta ilk 11'de sahaya çıkan Mert Çetin ve Orkun Kökçü sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı. O maçta ilk 11'de yer alan Uğurcan Çakır, Ozan Kabak ve Deniz Türüç yedekler arasında beklerken, Dorukhan Toköz ve Nazım Sangare ise maç kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Şenol Güneş bu 7 ismin yerine Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman'a Rusya karşısında ilk 11'de şans verdi.

A Milli Takım'ın ilk Rusya zaferi: 3-2 - Resim : 3

Türkiye, Rusya mücadelesinde, Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Ayhan, Caner Erkin, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Cenk Tosun ilk 11'iyle sahaya çıktı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN 100. MİLLİ MAÇI

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Rusya mücadelesiyle 100. kez milli takım için görev aldı. Futbolcu olarak 31 kez ay-yıldızlı formayı giyen Güneş, teknik direktör olarak da 69. maçına Rusya karşısında çıktı.

A Milli Takım'ın ilk Rusya zaferi: 3-2 - Resim : 4

A Milli Takım'ın ilk Rusya zaferi: 3-2 ile ilgili etiketler Rusya Şenol Güneş A Milli Takım uefa uluslar ligi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.