10 sondaj kuyusu için düğmeye basıldı. Türkiye'de yeni petrol heyecanı!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yaklaşık 95 milyon TL yatırımla Adana'nın Karaisalı ilçesinde bulunan ruhsatlı sahada 10 sondaj kuyusu açıyor. Açılan kuyularda petrol aranacak.

Türkiye Yüzyılı'na petrol ve doğal gaz keşifleri damga vuruyor. Adana'nın Karaisalı ilçesinde bulunan ruhsatlı sahada 10 sondaj kuyusu açılıyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için Karedeniz ve Güneydoğu Anadolu'da önemli operasyonlara imza atılıyor.

10 SONDAJ KUYUSU AÇILIYOR

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yaklaşık 95 milyon TL yatırımla Adana'nın Karaisalı ilçesinde bulunan ruhsatlı sahada 10 sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. TPAO Karaisalı'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden (MAPEG) alınan 297 hektarlık ruhsatlı alanda 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak. Proje çerçevesinde döner sondaj yöntemi uygulanacak olup, sıra ile açılacak sondaj kuyularında en fazla 2 bin 500 metreye kadar inilmesi planlanıyor.

50 KİŞİLİK İSTİHDAM

Arazi hazırlık aşamasında 25 kişinin ve petrol arama faaliyetlerinde 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Arama işlemlerinde petrol tespit edilmesi durumunda petrolün çıkarılması işlemlerine başlanacak. Kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan seperatörlere (ayırıcı) gönderilecek.

TPAO'NUN İSTASYONUNA GÖNDERİLECEK

Üretim tanklarından alınan ham petrol, dolum istasyonuna gönderilmek üzere teslimat tankında depolanacak. Dolum istasyonundan tankerler vasıtasıyla da TPAO'nun istasyonuna gönderilecek. Faaliyet kapsamında ham petrol ayrıştırması tarzında bir işlem uygulanmayacak.

10 sondaj kuyusu için düğmeye basıldı. Türkiye'de yeni petrol heyecanı! ile ilgili etiketler Brent Petrol Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.