Türkiye Özbekistan'da altın arayacak!

Özbekistan ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu ülkede altın arama çalışmaları kapsamında geçen ay havadan jeofizik görüntüleme çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Özbekistan'da altın arama çalışmasına ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bize tahsis edilen yaklaşık 576 kilometre karelik maden sahalarında uçuşlar yapmak süretiyle verileri topladık. İnşallah onları en kısa süre içerisinde ekiplerimiz değerlendirecek ve sonucuna göre de arazi sondaj çalışmalarına başlayacağız” dedi.

DOĞAL GAZ SANTRALİ KURULACAK

Dönmez, Özbekistan Enerji Bakanı Alişir Sultanov ve Jeoloji ve Mineral Kaynaklar Komitesi Başkanı Babur İslamov ile görüştüklerini belirterek “Bu ziyaret kapsamında enerji ile alakalı özel sektörün yaptığı bir dizi anlaşmalar imzalandı. Bu çerçevede yaklaşık 3-4 doğal gaz çevrim santrali kurma ile alakalı anlaşmalar söz konusu” dedi.

Türkiye Özbekistan'da altın arayacak! ile ilgili etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Özbekistan Fatih Dönmez altın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.