Türkiye normalleşirken Suudi Arabistan'dan şaşırtan karar: Seyahat yasağı getirildi!

Türkiye, vaka sayılarının azalması ile birlikte ulaşımda da maske yasağının bitmesine gün sayarken Suudi Arabistan'ın aldığı karar şaşırttı. Suudi Arabistan, vaka sayısının binin altına indiği Türkiye'ye seyahat yasağı getirdi.

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğü (Cawazat) yaptığı açıklamada, Suudi vatandaşlarının 16 ülkeye seyahatinin, belirlenen ülkelerdeki koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle yasaklandığı belirtildi.

Suudi Gazetesi’nin haberine göre, Suudi vatandaşlarının seyahat etmesinin yasaklandığı ülkeler şöyle:

Türkiye, Lübnan, Suriye, İran, Afganistan, Hindistan, Yemen, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Libya, Endonezya, Vietnam, Ermenistan, Belarus ve Venezuela.

YASAĞIN NE KADAR SÜRECEĞİ BELLİ DEĞİL

Cawazat’ın açıklamasında, yasağın ne kadar süreceği ise henüz açıklanmadı. Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan dışına çıkacak vatandaşların en az üç doz koronavirüs aşısı olması gerektiği belirtildi. Cawazat, Arap olmayan ülkelere seyahat etmek isteyen Suudilerin pasaportunun geçerlilik süresinin en az altı ay, Arap ülkelere gitmek isteyenler için ise en az üç ay olması gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye normalleşirken Suudi Arabistan'dan şaşırtan karar: Seyahat yasağı getirildi! ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Türkiye uçak yasak uçuş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.