Türkiye milli teknoloji ile uzayın sınırını aştı

Türkiye'yi uzay ligine taşıyacak adımlar ardı ardına atılıyor. Hedefler bir bir aşılıyor. Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki öncü kuruluşlarından ve dünya genelinde de en büyük 10 savunma şirketi arasında bulunan Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, uzayın sınırı kabul edilen 100 kilometrelik irtifanın yerli ve milli teknolojilerle aşıldığını açıkladı. İkinci yeni hedefin bir uyduyu 400 kilometrede yörüngeye oturtmak olduğunu söyledi. Nihai hedefin ise uzay madenciliği olduğunu vurguladı.

"Dünya'nın En Büyük 100 Savunma Sanayii Şirketi" arasındaki Türk şirketlerinden Roketsan'ın Genel Müdürü Murat İkinci, uzayın sınırı olarak kabul edilen 100 kilometre irtifanın aşıldığını duyurdu.

SavunmaSanayiST'nin haberine göre, İkinci, ülkemizin uzaya bağımsız olarak erişmesi konusunda düğmeye basıldığını ifade ederek "Türkiye'yi uzay ligine taşıma görevi Roketsan olarak bizlere verildi." diye konuştu.

Bunun Roketsan için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan İkinci, "Bu sayede sıvı yakıtlı roket motorlarının geliştirilmesi yolunda önemli bir aşama kaydetmiş olduk ve ülkemizin uzaydaki bilimsel çalışmaları başlatılmış oldu." ifadelerini kullandı.

İkinci nihai hedeflerinin ise 100 kilogramlık bir uyduyu 400 kilometrede yörüngeye oturtabilmek olduğunu kaydetti.

UZAY MADENCİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

İkinci şöyle devam etti:

"Bunu yaptığımız zaman uzaya kendi uydusunu gönderebilen ülke statüsüne geçeceğiz. Tabii bütün bunlarla birlikte, derin uzay ve uzayın keşfi aşamasıyla, dünya dışı gezegenlere erişim, uzay madenciliği gibi birçok gelişmekte olan alanda söz sahibi olmak için önemli bir adım atacağız.

Roketsan olarak yerli ve milli teknolojilerimizle uzay liginin kritik oyuncularından biri olmak, milletimizin ve insanlığın geleceğine ışık tutmak istiyoruz." 

Türkiye milli teknoloji ile uzayın sınırını aştı ile ilgili etiketler ROKETSAN Uydu uzay Murat İkinci
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.