Türkiye küresel elitlerin çıkarını bozuyor

Türkiye, son 20 yılda yaptığı atılımlarla küresel anlamda oyun kurucu hale geldi. Savunma bütçesi yılda 20 milyar doların biraz üzerinde, ancak bu küçük bütçeyle elde edilen şey ufuk açıcı. Türkiye, PKK’yı bitirme noktasına getirdi, Katar'ı Suudi Arabistan ve BAE ile arasındaki gerginlikte destekledi, Suriye'de önemli operasyonlar yaparak hem ABD hem de Rusya’nın planlarını bozdu. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk müdahalesi yıllardır işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın Ermenistan'dan alınmasını sağladı. Savunma sanayi savaş stratejilerini değiştirdi. Baykar, TUSAŞ gibi kurumların ürettiği insansız hava araçları savaşta kuralların yeniden yazılmasına neden oldu. Bayraktar SİHA’ları almak için ülkeler sıraya giriyor. Enerji alanında atılımlar dışa bağımlılığı bitirecek cinsten. Kendi doğalgazımızı kendi petrolümüzü üretmeye az kaldı. Nükleer santralin ikincisi hatta üçüncüsü yapılacak.

Türkiye küresel elitlerin çıkarını bozuyor

Akdeniz’de ulusal çıkarlar sonuna kadar korunuyor. Tehdit eden her ülkeye ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ mesajları verebilecek güce ulaştık.

Türkiye, Rusya ile arasındaki savaşta Ukrayna'ya destek veriyor. Ama Rusya ile de küresel anlamda ortak hareket etmesini biliyor. Türkiye'nin aynı anda sürdürdüğü çok sayıda angajman etkileyici ve elde edilen sonuçlar dikkati hak ediyor.
Bütün bu ilerlemeleri taçlandıran ise savunma sanayi projeleri olarak dikkat çekiyor.
Altay tankı, Gökbey saldırı helikopteri, insansız savaş helikopteri çalışmaları, SOM seyir füzeleri ailesi, modern Milgem korvet, Hisar SAM ( Karadan Havaya Füze) sistemi, Aselsan EIRS S-bant erken uyarı radarı, yerli AESA radarı ve hatta TAI TFX 5. Nesil savaş projesi.

Türkiye küresel elitlerin çıkarını bozuyor ile ilgili etiketler ekonomi BAYKAR Ermenistan Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.