Türkiye kripto paranın merkezi olabilir!

Sefer Levent: Eskiden hisse senedi, fonlar için çarpışan finans orduları şimdi tam teçhizat donanmış kripto dünyasından pay alabilmek için savaşıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe'de ekonomi basını temsilcileriyle bir araya gelediği buluşmada önemli mesajlar verdi.

Erdoğan toplantıda kripto para yasasının hazır olduğunu söyleyerek, "Gecikmeden Meclis'e göndererek bu konuda adım atacağız" dedi.

Bu konuda Hürriyet yazarı Sefer Levent'ten de önemli bir yazı geldi.

"Eskiden hisse senedi, fonlar için çarpışan finans orduları şimdi tam teçhizat donanmış kripto dünyasından pay alabilmek için savaşıyor." diyen Levent, Türkiye'nin bu konuda attığı adımlara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına, "Çok önemli bir gelişme" . yorumunu yapan Hürriyet yazarı "2021’de yaşanan dalgalanmalara rağmen 2 trilyon doların üstüne çıkan bir piyasa büyüklüğünden bahsediyoruz. Türkiye eğer hızlı ve doğru adımları atarsa kripto yatırımların merkezi olmaya soyunan Singapur, İngiltere, İsviçre gibi ülkelerle yarışabilir, hatta öne bile çıkabilir. " dedi.

Söz konusu düzenleme hakkında ABD’den Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Emin Gün Sirer ile konuştuğunu da aktaran Levent, kripto dünyasının sayılı isimlerinden biri olan, Cornell Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ava Labs’ın kurucusu ve CEO’su Sirer'in görüşlerini şöyle paylaştı;

"Emin Gün Sirer, önümüzde müthiş bir fırsat olduğunu anlatarak giriyor söze ve şu mesajları veriyor:

* Türkiye için fırsat büyük. Çünkü yepyeni bir teknoloji doğmakta ve o teknolojinin alt yapısı dünyanın hiçbir yerinde tam güzel oturmuş değil. O altyapıyı en iyi, en hızlı oturtacak olan ülkeler bir anda o gelişimi kendi üzerine çekmeyi başaracak.

* Bu konuda atılım yapmaya çalışan Singapur, İsviçre, İngiltere gibi finansın zaten geliştiği bazı ülkeler var. Ama onlar dahi henüz tam gerekli olan şeffaflığı, netliği henüz getirmiş değiller. Hızlı hareket edersek Singapur ve diğerlerinin önüne geçebiliriz.

* Türkiye hem konumu itibarıyla hem teknolojik yapısı itibarıyla hem bizim de burada bulunmamız itibariyle konunun iyi kullanabilecek noktada. Eğer hızlı bir şekilde regülasyona girilip kripto paraların güzel bir temeli olması sağlanırsa dünyada zaten gerçekleşmekte olan kripto devrimin önemli bir kısmı bizim ülkemizin üzerinden gerçekleşecektir. Bunun bize getirisi hem doğrudan hem de dolaylı olarak yüksek olacaktır. Kripto’nun merkezi olabiliriz."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Türkiye kripto paranın merkezi olabilir! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan sefer levent köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.