Türkiye, karadeliklerin sırrını çözmekte kararlı: Beklenen gün geldi!

Dünyanın sayılı Astronomi Gözlemevlerinden biri olan, aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olan DAG için beklenen gün geldi. Rusya'da üretilen 4 metre çapındaki teleskop aynası, uçakla Erzurum'a getirildi. DAG, Milli Uzay Programı'nın bir parçası olarak karadelikleri inceleyecek.

Milli Uzay Programı'nın bir parçası olan ve ülkemizin 2023 vizyon projeleri arasında yer alan Doğu Anadolu Gözlemevi'nde (DAG) tarihi bir eşik daha aşıldı.

Yapımı Rusya'da tamamlanan, nanometrik hassaslığa sahip 4 metre çapındaki teleskop aynası (mercek görevi görecek) bu gece itibariyle Erzurum'a ulaştı.

Türkiye, karadeliklerin sırrını çözmekte kararlı: Beklenen gün geldi!

DAG NEDİR?

DAG, dünyanın sayılı kızılötesi gözlemevlerinden biri olacak ve evrendeki en ilginç gökcisimlerinden biri olan, uzayı ve zamanı sonsuz büken ve adeta evrenimizin kumaşındaki birer delik olan karadelikleri inceleyerek insanoğlunun içinde yaşadığı doğayı daha iyi anlamasını sağlayacak. 

Türkiye, karadeliklerin sırrını çözmekte kararlı: Beklenen gün geldi! ile ilgili etiketler Erzurum uzay dağ mercek ayna milli programı vardı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.