Türkiye, kahraman polis Fethi Sekin'i unutmadı

PKK'lı teröristler tarafından İzmir Adliyesi'ne düzenlenen saldırıyı canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin, şehit edilişinin 4. yılında anılıyor.

İzmir Adalet Sarayı'nın C Blok girişinde, 5 Ocak 2017'de bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin, şehit edilişinin 4. yılında rahmetle yad ediliyor.

Sekin için memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesindeki mezarlığında tören düzenlendi. Doğancık köyündeki kabri başında düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi, mezara karanfil bırakıldı.

Vali Erkaya Yırık, törende yaptığı konuşmada, 1973 yılında Doğancık'ta dünyaya gelen Sekin'in, 44 yaşında gözünü kırpmadan şehadete yürüdüğünü söyledi.

Türkiye, kahraman polis Fethi Sekin'i unutmadı

BAKAN SOYLU'DAN MESAJ: BAYRAKLAŞAN ŞEHİT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sekin için Twitter'daki hesabından, "Bayraklaşan şehitler vardır. Bu ülke için canını hiçe sayarken, kahramanlığıyla tarihe ve geleceğe not düşen. Fethi Sekin, bu millet için canını feda eden şehidimiz. Sana ve bu millete kasteden hainlerle olan mücadelemiz, sonuna kadar devam edecek" paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da şehit polis Sekin'e rahmet diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatanı ve milleti için canını siper eden kahraman polisimiz Fethi Sekin'i şehadetinin 4'üncü yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Tüm aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı.

 

Türkiye, kahraman polis Fethi Sekin'i unutmadı ile ilgili etiketler Süleyman Soylu polis İzmir Şehit PKK terörist Fuat Oktay Fethi Sekin
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.