Türkiye, İtalya'yı yener mi? Milli yıldız Okay Yokuşlu'dan EURO 2020 açılış maçı yorumu

Roberto Mancini yönetimindeki İtalya 27 maçtı mağlup olmuyor, Türkiye maçı öncesi 8 maçlık galibiyet serisi yakalamış durumda. Çok formda olan İtalyanlar'la EURO 2020'nin açılış maçında üstelik Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geleceğiz. Milli futbolculardan Okay Yokuşlu, "Açılışta pizza yiyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu!

Bizim Çocuklar'dan Okay Yokuşlu, EURO 2020'nin açılış maçında Roma'da karşılaşacağımız İtalya'nın 27 maçlık yenilmezlik serisine son vereceklerine inandıklarını söyledi. A Milli Takım Almanya kampında AA'ya konuşan tecrübeli orta saha oyuncusu, 11 Haziran'daki maç için şunları söyledi:

"Böyle bir seriyi yapmak tabii ki kolay değil. Büyük bir başarı ama bizim de kendimize güvenimiz tam. O gün İtalya'nın serisini bozmak için sahaya çıkacağız. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Her maçı kazanmak için çıkacağız. Bu bize bir endişe veriyor mu? Hayır. Çok büyük saygı duyuyoruz, İtalya çok iyi bir takım. Çok saygı duyuyoruz ama bizim de kendimize güvenimiz tam. O gün de sahaya her şeyimizi verip kazanmak istiyoruz."

AÇILIŞTA İTALYAN PİZZASI VAR!

Açılış maçında forma giyecek olmanın öneminin farkında olduklarının altını çizen 27 yaşındaki milli futbolcu, "Hem böyle bir turnuvada olmak hem de bu turnuvanın açılış maçında oynayacak olmak heyecan verici bir şey. Çünkü futbolla ilgilenenlerin gözü kulağı orada olacak, biz de bunun bilincindeyiz. Elimizden geldiğince iyi hazırlanmaya çalışıyoruz, çalışmalarımız güzel geçiyor. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz, inşallah aklımızdaki ve kalbimizdekini inşallah doğru bir şekilde sahaya yansıtacağımız bir gün olur, güzel bir açılış maçı geçiririz." şeklinde konuştu.

Türkiye, İtalya'yı yener mi? Milli yıldız Okay Yokuşlu'dan EURO 2020 açılış maçı yorumu

AVRUPA'DAKİ FUTBOL BİZE GÖRE BİRAZ DAHA HIZLI

Premier League'de West Bromwich Albion forması giyen ve devre arasında transfer olduğu Birmingham ekibiyle küme düşen Okay, Avrupa futboluyla Türk futbolu arasındaki farklara değindi:

"Avrupa'daki futbol bize göre biraz daha hızlı, fiziksel temasın çok olduğu bir futbol oynanıyor. Her gün böyle antrenman yapıp çalışan bir kadro tabii ki bir avantaj sağlıyordur. Bir avantajı da şu, karşılaştığımız rakipler çoğu zaman ya takım arkadaşımız oluyor ya da birkaç hafta önce karşılaştığımız rakip oluyor. Her hafta yüksek seviyeli maçlar oynanıyor, bu açıdan bir avantaj olabilir. Ama temel olarak baktığınızda futbolcunun kendine iyi bakmasıyla alakalı. Türkiye liginde oynayıp çok profesyonel, çok iyi olan futbolcularımız da var. Ayrım yapamayız ama bir avantajı var mutlaka." 

Türkiye, İtalya'yı yener mi? Milli yıldız Okay Yokuşlu'dan EURO 2020 açılış maçı yorumu ile ilgili etiketler Okay Yokuşlu İtalya EURO 2020 A Milli Takım