Türkiye IMF'in Koronavirüs fonunundan yardım istemedi...

Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavururken ülkelerin hem sağlık sistemlerini hem de ekonomilerine de büyük darbe vuruyor. 80 ülke IMF'den yardım isterken Türkiye ise bu ülkeler arasında bulunmuyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB dışı gelişmekte olan 9 ekonominin çoğunun IMF'nin hızlı finansman desteği kapsamında, acil yardım başvurusunda bulunduğunu bildirdi.

Kovid-19'un Avrupa'yı sert bir şekilde vurduğuna dikkati çeken Thomsen, krizin ne kadar süreceği bilinmese de ağır bir ekonomik etkisinin olacağını aktardı.

TÜRKİYE YARDIM İSTEMEDİ

IMF yardımına ihtiyaç duyan gelişmekte olan ekonomilere de değinen Thomsen, "Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB üyesi olmayan gelişmekte olan 9 ekonominin çoğu IMF'nin hızlı finansman desteği kapsamında acil yardım başvurusunda bulundu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına saldıranların asıl bolzulduğu noktanın bu olduğu yorumları yapıldı. 

Türkiye IMF'in Koronavirüs fonunundan yardım istemedi... ile ilgili etiketler IMF Türkiye Biz bize yeteriz
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.