Türkiye 2018'in ilk iftarını açtı!

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi çattı. Türkiye 2018'in ilk iftarını açtı. Ramazan'ın değişmez yüzlerinden Nihat Hatipoğlu her zaman olduğu gibi yine ATV ekranlarında iftar programı ile ramazan boyunca karşımızda olacak. 2018 ramazan ayının ilk orucu tüm Türkiye'de büyük bir heyecanla karşılandı. İlk orucu vatandaşları evinde karşılarken bazıları ise yolda, işte ve trafikte açtı.

Türkiye 2018 yılının ilk iftarını açtı. 11 ayın sultanı ramazan ülke genelinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Vatandaşlar Eyüp Sultan ve Sultan Ahmet Meydanı'na akın etti.  Ramazan'ın sevilen isimlerinden olan Nihat Hatipoğlu ATV ekranlarından dini sohbetleri ve dualarıyla ilk iftarı karşıladı. 2018'in ilk iftarını yolda,işte trafikte yakalanan vatandaşlar da iftarlarını su ile açtılar.

İslam dininde mübarek mevsim olan "Üç aylar"ın sonuncusu olan Ramazan ayı bugün idrak edilmeye başladı. Bereketi bol, hayrı çok bir ay olan Ramazan ayı, yardım bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizlenmeye, insani duyguların arttığı, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddi ve manevi bir ay olan Ramazan ayının ilk gün orucu en erken Hakkari'de saat 19.15'te, en geç ise Edirne'de saat 20.34'te açılacak.

Astronomik hesaplarla belirlenen imsak ve iftar vakitlerine göre, ülkede iftar sofrasına en geç Edirne'de yaşayanlar oturacak.

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, ramazanın ilk günü Hakkari'de imsak saat 03.11'de, iftar ise 19.15'te gerçekleşecek. Edirne'de saat 03.58'de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.34'te açılacak.

Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 79 dakika olacak. Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak.

Türkiye 2018'in ilk iftarını açtı! ile ilgili etiketler ATV canlı yayın niaht hatipoğlu ifatr
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.