Türkiye ile Rusya'dan ortak aşı hamlesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un basın toplantısında, koronavirüs salgınına karşı Ankara ve Moskova'nın ortak hamlesi ilan edildi. Bakan Çavuşoğlu, aşının sadece tedariğinde değil ortak üretim konusunda da anlaşıldığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Çavuşoğlu ve Lavrov, Türkiye ve Rusya arasındaki '2021- 2022 İstişareler Planı' imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, "İlişkilerimiz bakımından 2020 önemli bir yıl oldu. Diplomatik ilişkilerimizin yüzüncü yılını kutladık. Liderlerimiz bu yıl 20 telefon görüşmesi gerçekleştirdi" dedi.

Randevuda bölgesel ve ikili ilişkilerin ele alındığını belirten Dışişleri Bakanı, ticarette ortaya konulan 100 milyar dolarlık hedefin koronavirüs salgını nedeniyle düşüş yaşandığını aktardı. Domateste kota artırımına gidileceğini bildiren Çavuşoğlu, "Engelleri kaldırıp ticaretimizi kolaylaştırmamazı gerekiyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bu yıl pandemiye rağmen 2 milyon Rus turist ağırladığını kaydeden Çavuşoğlu, gelecek yıl hedefin eski rakam olan 7 milyonun aşılması olduğunu belirtti.

Türkiye ile Rusya'dan ortak aşı hamlesi

Basın toplantısında öne çıkan gelişme, Ankara ve Moskova'nın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V'nin Türkiye'de üretimi için anlaşması oldu.

ORTAK AŞI ÜRETİMİ DE DAHİL 

Rusya ile ortak aşı geliştirme konusunda mutabakat zaptı imzalandığını belirten Çavuşoğlu, "Sayın Putin Rus aşısı konusunda telefonda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teklifte bulununca, sayın cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanlığına talimat verdi ve iki ülke bakanlıkları arasında anlaşma imzalandı. Bu iş birliğinin amacı sadece aşının tedariği değil, ortak üretimi de dahildir." ifadesini kullandı.

 

Türkiye ile Rusya'dan ortak aşı hamlesi ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Sergey Lavrov aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.