Türkiye ile Irak arasında 'Kalkınma Yolu Anlaşması' imzalandı

Irak, Türkiye, Katar ve BAE, Körfez'i Avrupa'ya bağlayan Irak Kalkınma Yolu Projesi'nde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Türkiye ile Irak arasında 'Kalkınma Yolu Anlaşması' imzalandığı duyuruldu. 1200 kilometrelik proje, Basra Körfezi’ndeki Büyük Fav Limanı ile Türkiye’nin güney sınırı arasında bir tren yolu projesi.

Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak proje, 2028'de tamamlanacak. Projenin 17 milyar dolara mal olması öngörülüyor.

Türkiye ile Irak arasında 'Kalkınma Yolu Anlaşması' imzalandı

KALKINMA YOLU PROJESİ NEDİR?

Kalkınma Yolu Projesi, Körfez üzerinden denizden Basra’ya, oradan da karayolu ve demiryollarıyla Türkiye’ye ve Avrupa’ya uzanan, Irak ve Türkiye’yi birbirine bağlarken, küresel anlamda da önemli bir ticari koridor oluşturmayı amaçlıyor.

Kalkınma Yolu Projesi’nin yaşama geçirilmesi için güvenlik ortamının sağlanmış olması gerekliliği, Bağdat’ın Ankara ile PKK konusunda geçmişe oranla daha fazla işbirliği yapmak istemesinin nedenleri arasında sayılıyor.

Türkiye ile Irak arasında 'Kalkınma Yolu Anlaşması' imzalandı - Resim : 2

 

Türkiye ile Irak arasında 'Kalkınma Yolu Anlaşması' imzalandı ile ilgili etiketler Irak Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.