Türkiye ile Hollanda anlaştı! Elçiler dönüyor...

Hollada ile yaşanan kriz sonrasında iki ülke büyükelçilerini karşılıklı olarak çekmişti. Bugün elçilerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Gelişmeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uzun süredir maslahatgüzar seviyesinde temsil edilen ilişkilerdeki flaş gelişmeyi  "Hollanda Dışişleri Bakanı ile büyükelçilerimizi en kısa sürede atamaya karar verdik" sözleri ile açıkladı. 

Avusturya’nın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında üye ve aday ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla düzenlenen Gymnich toplantısı için Viyana'da bulunan Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı Simon Coveney'in yanı sıra Hollandalı mevkidaşı Stef Blok ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Çavuşoğlu, basına yaptığı açıklamada Gymnich toplantısında birçok konunun ele alındığını, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere küresel sorunların konuşulduğunu aktardı.

Çavuşoğlu, toplantı çerçevesinde ikili görüşmelerde de bulunduğunu belirterek, “Hollandalı mevkidaşım Stef Blok ile görüştük ilk defa, çok faydalı bir görüşme oldu.” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Hollanda Dışişleri Bakanı Blok ile yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi paylaşan Çavuşoğlu, “Hollandalı mevkidaşım Stef Blok ile Viyana’da görüştük. İlişkilerimizi normalleştirme kararımız çerçevesinde büyükelçilerimizi en kısa sürede atamaya karar verdik. Ayrıca mevkidaşım Blok, ekim ayı başında ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı Coveney ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak da "Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz ile üst düzey ziyaretlerimizi artırmak konusunda mutabık kaldık." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile Hollanda anlaştı! Elçiler dönüyor... ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Hollanda büyükelçiler
GÜNÜN VİDEOSU

Eyüpsultan'da müdürü öldüren yabancı uyruklu öğrencinin yeni görüntüleri ortaya çıktı!

Eyüpsultan'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren yabancı uyruklu öğrencinin okula giriş-çıkış anına ait görüntüler ortaya çıktı.