Türkiye ile ABD, Menbiç için anlaştı! YPG çekilince...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menbiç'ten YPG'nin çekilmesinin ardından güvenliği Türkiye ile ABD'nin sağlayacağını açıkladı...

İkili temaslar için Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı MevlütÇavuşoğlu, ABD ile 19 Mart'ta yapılacak görüşme ile Menbiç'teki durumun netleşeceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, "19 Mart'ta yol haritası belirlenecek. YPG Menbiç'ten çekilecek, ABD ve Türk askerleri birlikte güvenliği sağlayacak"dedi.

İkili temaslar için Moskova'da bulunan Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile 19 Mart'ta Washington'da yapılacak görüşme ile Menbiç'teki durumun netleşeceğini ifade etti.

Şu anda Menbiç konusunda Suriye hükümetinden herhangi bir talepte bulunulmayacağını söyleyen Çavuşoğlu, YPG'ye verilen silahların geri toplanması konusunu da gözlemleyeceklerini anlattı.

Çavuşoğlu, "Biliyoruz ki hepsini alamayacağız. Bazıları eskimiş, bazıları kayıp. Ama biz bu silahları daha önce Başkan'ın (Donald Trump) söylediği gibi alacağız diyorlar. Bunu da çalışma grubu uygulamaya başladığında göreceğiz" dedi.

Türkiye ile ABD, Menbiç için anlaştı! YPG çekilince... ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu ABD Türkiye YPG Menbic
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.