12 Dev Adam Hırvatistan'dan rövanşı aldı

12 Dev Adam, EuroBasket 2022 Elemeleri D Grubu'ndaki 6. ve son maçında Hırvatistan'la karşı karşıya geldi. 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye, 5'te 4 yapan Hırvatlar'ı büyük çekişmeye sahne olan maçta 84-78 mağlup etti.

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen Türkiye, gruptaki son maçında Hırvatistan'la karşılaştı. 12 Dev Adam, formalite maçına dönen karşılaşmadan da 84-78 galip ayrılıp grup sürecini moralli tamamladı. İlk 3 maçını kaybeden Ay Yıldızlılar, son 3 maçında bütün rakiplerinde rövanşı almayı başardı. Gruptan Hırvatistan lider, Hollanda ikinci, biz 3. sırada çıktık.

Baş antrenör Orhun Ene yönetimindeki A Milliler, EuroBasket 2022 Elemeleri D Grubu'ndaki 5. maçında İsveç'i 88-80 mağlup etmişti... Ay-Yıldızlılar gruptan çıkmak için, ilk maçta mağlup olduğu İsveç'i bu kez yenmek zorundaydı. 13 sayı farklı kazanılacak maç direkt vize anlamına geliyordu. Milli bunu başaramadı ama Hollanda'nın Hırvatistan'ın 65-57 mağlup etmesiyle vize geldi. Böylece Hırvat maçı formaliteye döndü.

BELKİ KUPAYI BİLE KAZANIRIZ

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş Icrypex forması giyen ve geleceğin NBA yıldızları arasında gösterilen Alperen Şengün, FIBA'nın resmi sitesine konuştu. Elemelerde çok şey öğrendiklerini kaydeden Alperen, "Avrupa Şampiyonası'na NBA'deki oyuncularımız da gelecek, birçok iyi oyuncu seçeneğimiz olacak. Takımımızın daha güçlü ve daha deneyimli olacağını düşünüyorum. Elemelerde kendimizi takım olarak gösteremedik ancak Avrupa Şampiyonası'na hazır olacağız, belki kupayı bile kazanırız." yorumunu yaptı.

Alperen, maçlara mental olarak nasıl hazırlandığı yönündeki soruya, "Bir oyunda iyi oynamam gerektiğini düşünmem beni kötü etkiliyor, iyi oynayamıyorum. Kendimi bir rakibe ya da oyuncuya karşı odaklamamalıyım. Sadece basketbol hakkında düşünerek sahaya rahat bir kafayla çıkmalıyım." cevabını verdi.

12 Dev Adam Hırvatistan'dan rövanşı aldı ile ilgili etiketler a milli basketbol takımı 12 dev adam TBF EuroBasket2022 Alperen Şengün
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.