Türkiye hava sahasını kapatıyor, uçuşlar yapılmayacak

Gelen son dakika haberine göre; Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yerli ve yabancı havacılık kuruluşlarına gönderilen mesajda ve yayınlanan NOTAM ile tüm uçuşların saat 17.00 da durdurulacağı belirtildi.

SHGM yayınladığı NOTAM’a ilave olarak havayolları da yurtdışındaki acentalarına uyarıda bulunarak bugün saat 17.00’dan itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhruyeti (KKTC) dahil Türkiye hava sahasının yurtdışından gelicek ve Türkiye’den yurtdışına yapılacak uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarıyla SHGM, ikinci bir açıklamaya kadar tüm yurtdışı uçuşlarını askıya aldığı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde ise yurtiçinde de uçuş kısıtlamalarına gidileceği ifade ediliyor.

Öte yandan haber.aero'da yer alan bilgilere göre; Türkiye yurtdışında bulunan vatandaşlarını getirmesi yasağın kapsamı dışında kalıyor.

Aynı zamanda Türk tescilli şirketler da Türkiye’de bulunan başka ülkelerin vatandaşlarını izin verildiğiği ölçüde taşıyabilecek.

NOTAM ile getirilen yasağın kapsamadığı uçuşlar şöyle:

Kargo uçuşları
Resmi uçuşlar
Acil sağlık uçuşları
Teknik sebeplerle yapılacak inişler

Türkiye hava sahasını kapatıyor, uçuşlar yapılmayacak

Türkiye hava sahasını kapatıyor, uçuşlar yapılmayacak ile ilgili etiketler uçak Koronavirüs Korona uçuş sivil havacılık genel müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.