Türkiye 10 - 4 Güney Kore | Maç sonucu

Türkiye ile Golbol Kadın Milli Takımı, Portekiz’in Matosinhos kentinde düzenlenen ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren IBSA Golbol Dünya Şampiyonası finalinde Güney Kore’yi 10-4 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. Böylece Golbol Kadın Milli Takımı, ilk kez dünya şampiyonu olarak altın madalya alma başarısını elde etti.

Golbol Kadın Milli Takımı, Portekiz’de düzenlenen Golbol Dünya Şampiyonası’nın grup aşamalarında Kanadayı 11-2, Cezayiri 12-2, Danimarka’yı 10-4, Fransayı 11-1, Arjantini 13-3 ve Meksikayı 11-1 yenerken, Kanadaya ise 12-7 mağlup olarak gruptan ikinci çıktı. Çeyrek finalde ABDyi 5-4, yarı finalde ise İsraili 4-2 ile geçen milliler, hem Paris 2024 Olimpiyatlarına kota aldı hem de finale çıkarak Güney Korenin rakibi oldu. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan final müsabakasında ay-yıldızlılar, Güney Koreyi 10-4 yenerek dünya şampiyonu oldu.

2016 VE 2020'DE DE ŞAMPİYON OLMUŞLARDI

Daha önce 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında şampiyon olarak takım sporlarında Türkiye tarihinde ilk ve tek şampiyonluğa sahip olan kadın milli takımı Güney Koreyi de yenerek Türk Golbol tarihinde yeni bir başarı elde etti.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Golbol Şampiyonası finalinde rakibi Güney Kore’yi mağlup ederek şampiyon olan Türkiye Kadın Golbol Milli takımını tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Portekiz’in Matosinhos kentinde düzenlenen Dünya Golbol Şampiyonası’nda kupaya uzanarak bu alanda ülkemize bir ilki yaşatan, elde edilen başarı neticesinde 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılacak olan Türkiye Kadın Golbol Milli Takımımızı yürekten kutluyorum. Başarıda emeği geçen, Ay-Yıldızlı bayrağımızın en tepede dalgalanması için mücadele eden herkese şükranlarımı sunuyorum.”

İHA

Türkiye 10 - 4 Güney Kore | Maç sonucu ile ilgili etiketler Golbol Mehmet Muharrem Kasapoğlu Türkiye Güney Kore Portekiz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.