"Türkiye güç kullanmakta tereddüt etmeyecek"

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi'nde İdlib'deki saldırılara ilişkin yapılan toplantıda yaptığı konuşmada ''Türkiye savaş istemiyor ama güvenliği tehdit edilirse de güç kullanmakta tereddüt etmeyecek." dedi. Sinirlioğlu, "BM Güvenlik Konseyi savaş suçlarına 'dur' demeli" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmasında, "Türkiye savaş istemiyor ama güvenliği tehdit edilirse de güç kullanmakta tereddüt etmeyecek. BM Güvenlik Konseyi savaş suçlarına 'dur' demeli. Türk askerleri hedef alınmaktadır. Türk askerleri bu pis savaşa çekilmek istenmektedir. Yıllardır muhalif güçler öldürülmektedir. Bu sefer doğrudan Türkleri hedef aldılar. Bazı sözleşmeli askerler bu farkı bilmiyor olabilirler ancak öğrenmek istiyorlarsa onlara öğretiriz. Biz sizlerden minnettarlık değil sorumluluk paylaşımı istiyoruz. Bu yüzden binlerce sivilin hayatı hepimizin sorumluluğunda. Hala Suriye temsilcisi utanmadan, milyonlarca evinden edilmiş Suriyeli'nin "terörist" olduğunu söylüyor." ifadelerini kullandı. 

 

 

"Türkiye güç kullanmakta tereddüt etmeyecek" ile ilgili etiketler Türkiye Suriye BM İdlib Ferudun Sinirlioğlu bm daimi temsilcisi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.