Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin yıldızsız logosu için onay verdi

1959 öncesi şampiyonlukların da kabul edilmesi talebi sonuçlanmayan Fenerbahçe, sezon başında yaptığı açıklama ile artık yıldızsız logo kullanılacağını duyurmuştu. Sarı-Lacivertlilerin talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da onaylandı.

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe, yalnızca 1959'dan sonraki şampiyonlukların tescil edilmesi ve yıldız sayısında değerlendirilmesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuştu.

Sarı-Lacivertliler tarafından yapılan başvuru, futbol kamuoyunda uzun süre tartışılırken; iki ezli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray'ı da karşı karşıya getirmişti.

Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe'nin talebini haksız bulurken süreç Türkiye Futbol Federasyonu'na intikal etmişti. 

Fenerbahçe'nin yaptığı başvuruya Türkiye Futbol Fedrasyonu tarafından dönüş yapılmazken, sezon başı açıklama yapan Ali Koç, Fenerbahçe'nin artık yıldızsız logo kullanacağını belirtmişti.

Söz konusu karar Türkiye Futbol Federasyonu'na da iletilirken, takım armasının kullanıldığı her türlü kayıt, görsel, belge ve sair mecrada armanın üzerinde yer alan yıldızların kullanılmaması talep edilmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin yıldızsız logosu için onay verdiTürkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin yıldızsız logosu için onay verdi - Resim : 2

FEDERASYON ONAY VERDİ

Talep sonrası bugün bir açıklama yayımlayan Türkiye Futbol Federasyonu, yıldızsız logo kullanımına onay verildiğini bildirdi.

Genel Sekreter Özcan Şepik imzasıyla Fenerbahçe kulübüne gönderilen açıklamda "İlgi yazınız ile 2021-2022 futbol sezonundan itibaren geçerli olmak üzere Sportif Ekipman Talimatı’nın 16.maddesi hükmü gereği logonuzun üzerinde yıldız takma hakkınızı kullanmayacağınızı belirtmektesiniz. Anılan talimat maddesi; “En üst profesyonel ligde şampiyon olmuş kulüpler, her 5 şampiyonluk için bir yıldız takma hakkına sahiptirler” Hükmünü içermektedir." denilerek, "Yukarıda belirtilen düzenleme ve talebiniz doğrultusunda; Federasyon kayıtlarımızdaki logonuz, ilgi yazınız ekinde Federasyonumuza gönderilen aşağıdaki logo ile değiştirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

BEŞİKTAŞ'IN 2 ŞAMPİYONLUĞU KABUL EDİLDİ

Fenerbahçe, söz konusu talebini dile getirirken; Beşiktaş'ın kabul edilen 1959 öncesi iki şampiyonluğuna vurgu yapmıştı.

1959 öncesinde Fenerbahçe'nin 9, Beşiktaş'ın 5, Galatasaray'ın 1 şampiyonluğu bulunuyor.

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLUKLARI NASIL TESCİL EDİLDİ?

Beşiktaş'ın tescil edilen iki şampiyonluğu 1956-57 ve 1957-58 sezonlarına ait. Siyah-Beyazlılar söz konusu şampiyonluklar sonrası Şampiyon Kulüpler Kupası'na katıldığı için bu şampiyonluklar ayrı bir değerlendirmeye tabi tutuldu.

2002 yılında Beşiktaş tarafından söz konusu döneme atıfla yapılan başvuru sonrası söz konusu şampiyonlukların kazanıldığı ligin yerel bir lig olmadığı ve "Milli Lig" olarak kabul edilmesine karar verildi. Kararda, bu sezonların sonucunda Avrupa kupalarına katılım sağlandığı detayına vurgu yapıldı. 

10 FARKLI ŞAMPİYON

Üç büyükler dışında söz konusu dönemde şampiyon olan takımlar ise şöyle:

Ankara Demirspor: 2
Harbokulu: 2
Eskişehir Demirspor: 1
Güneşspor: 1
Göztepe: 1
Gençlerbirliği: 2
İstanbulspor: 1
Ankaragücü: 1
Muhafızgücü: 1
Harbiye: 1

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin yıldızsız logosu için onay verdi ile ilgili etiketler Fenerbahçe Süper Lig Türkiye Futbol Federasyonu 1959 öncesi şampiyonluklar
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.